fbpx

Post

Opnieuw naar de gynaecoloog na 4 kindjes

Opnieuw naar de gynaecoloog

Onwerkelijk. Heel vreemd. Vorige week donderdag stond ik opnieuw op de Mechelse ring. Namelijk voor een heel herkenbare deur: die van de groepspraktijk gynaecologie. 11 jaar geleden besloot ik te stoppen met de pil en bewust het mama-avontuur in te stappen. Exact 10 jaar geleden werd ik voor de eerste keer mama.  Sindsdien heb ik ettelijke uren gesleten bij de gynaecoloog én in de wachtkamer, amaai – uren heb ik gewacht! 

Ik kan het amper vatten. Ik parkeer mijn fiets voor de gevel. De plaats waar ik vreugde, bezorgdheid, vermoeidheid, nieuwsgierigheid, angst en ook complete shock heb ervaren. We zijn zoveel jaren en ondertussen vier jongens later… ik ben een ander persoon dan die iemand die toen haar fiets parkeerde voor de gevel die ik zo goed ken.

Vreemd om hier terug te zijn. En nee, nee nee, ik ben niet opnieuw zwanger 😉.

Ja, ik ben een ander persoon – of laat ik het anders uitdrukken: ik sta anders in het leven. Ik ben verdorie best wel gelukkig, voel me stevig op de grond staan, doe in alle opzichten wat ik wil & wat ik ook graag doe. Het past. De puzzel past. Mijn verhaal klopt. Wat een ervaring om dat te beseffen!

Zot ook wel. Want hoe is dit gekomen?
Hoe is dit toch mogelijk?
Ik ben écht anders. Het voelt alsof ik iets mega heb bereikt, waar ik super fier op ben. Het voelt als een opluchting. Als: amaaai, ’t leven is een rollercoaster, maar zie: ik ben wie ik wil zijn en alles wat daar bij komt kijken.

Zoveel jaar terug wat het wel anders.

Toen zat ik in ‘survival modus’.
Ik zorgde niet voor mezelf.
Ik vroeg me constant af hoe een ander het allemaal voor elkaar kreeg en ik niet.
Ik leefde voor een ander i.p.v. voor mezelf.
Ik deed maar door, stoppen was geen optie. Sterk zijn wel. Ik moest sterk zijn, wat zouden ze anders wel niet van me denken?
Hulp vragen? No way, ik kon het wel – dacht ik…
Ik had een job die ik graag deed, maar niet meer paste in ons gezin en al helemaal niet bij mij als mama.
Ik werd huismoeder, dik tegen mijn zin.
Ik huilde, vaak, heel vaak.
Ik was zoekende zonder dat ik het zelf wist. Het leven was zwaar en ik kende de handvaten niet die ik nodig had.
Ik was vooral moe, zo enorm moe.
Ik zag mezelf ook niet graag, nope.
Ik zat vast in patronen, waarvan ik niet eens wist dat die er waren.

Ik deed maar door, wist ik veel dat het anders kon. Of eerder: dat het anders mocht. Namelijk dat het makkelijk mag gaan, dat het zalig is om te leven op een manier dat volledig bij jezelf past. Dat je nee mag zeggen, dat je jezelf kan zijn en graag kan zien. Dat je je energiek kan voelen en gelukkig in de brede zijn van het woord. Dat er uiteraard golven zijn, moeilijke dagen, moeilijke tijden, maar dat er zoiets is dat ervoor zorgt dat je het gewoonweg kan dragen.

Zot toch? Hoe was ik toch tot hier geraakt?!!

Heel eenvoudig eigenlijk: mijn vier zonen hebben me die weg getoond. Zij zijn van onschatbare waarde in mijn levensverhaal. Het moederschap is verdorie een uitdaging, maar tezelfdertijd toont het wat je nodig hebt en waar jij heen wil zolang je er maar durft naar kijken.

Iets minder eenvoudig: het cadeau pakken, openen en durven om er iets mee te gaan doen! Dat noem ik dan persoonlijke groei: met jezelf aan de slag gaan. Niet alleen, nee – als ik eerlijk ben lukt dit gewoonweg niet. Het is mij toch alvast niet gelukt alleen. Ik riep hulp in: van een coach, tot opleidingen, tot mijn netwerk bij wie ik terecht kon en zo ging ik op pad. Ik mét hulp.  

Ben jij je bewust van jouw cadeau? Het je het al open gedaan, of kort even in gepiept? Heb je een zetje nodig?

Mijn pad heb ik gevonden. En dit was ook duidelijk wanneer mijn gynaecoloog maar bleef vragen stellen over wat ik deed, hoe ik dat deed en amper kon geloven dat het mogelijk was. Het is mogelijk: ik ben een lopend voorbeeld 😊 en ondertussen zijn er vele mama’s jou voorgegaan hier bij Mamaboost.  

Ik heb dan toch maar een paar foldertjes achter gelaten in de praktijk, héhé.  Iets was ik vroeger niet zou durven. Nu wel, zomaar – het gaat vanzelf. Staan voor wie ik ben, wat ik doe en vooral mijn vuur dat brandt om mama’s ditzelfde te mogen laten ervaren.

Et voilà, ik zet mijn pad verder en kijk ernaar uit om misschien wel jouw cadeautje te mogen helpen uitpakken. Ben jij benieuwd wat erin zit? Durf je? Kriebelt er iets?

Kom dan zeker naar de eerstvolgende gratis webinar: “Een boost in jouw moederschap” geef. Tijdens deze live online-sessie geef ik jou en ander mama’s met veel plezier dé drie magische stappen mee om stevig in het leven te staan als mama, én ook zoveel meer dan mama! Van harte welkom!

Klik hier voor meer informatie & inschrijving!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen voor mij, stel ze dan hieronder in de reacties. Zit je ergens mee, en wil je samen met mij bespreken hoe ik je als mamacoach kan helpen? Stuur me dan een mail: katelijne@mamaboost.be

Pin dit artikel voor later

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Katelijne Duron

Schrijf je GRATIS in voor meer tijd, rust & energie!

Ontvang mijn gratis mini-coaching e-boek om stap per stap te gaan naar meer tijd, rust & energie!

    Mamaboost gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer