fbpx

Blije mama's

Mama's vertellen

Graag deel ik met jullie de ervaringen van mama’s die Mamaboost reeds mochten ervaren.
Met respect voor hun openheid en kwetsbaarheid vertellen deze mama’s hun verhaal al dan niet in de anonimiteit:

Rien de Mey mama van drie   

In april 2020 – knal in de eerste, extreem pittige lockdown (die met zowel een voltijdse job als voltijds twee jonge kinderen in huis) vroeg Katelijne me of ik soms ‘proefpersoon’ wilde zijn voor het traject ‘Omgaan met perfectionisme’ waarvoor ze op dat moment studeerde bij Marcel Hendrickx.

Ik kende Marcel al een beetje. Hij lag namelijk al een jaar op mijn nachtkastje, met zijn boek ‘Zeg me dat ik oké ben’. Over perfectionisme en bevestigingsdrang. Daar hield de kennismaking dan zowat op, want ik was er nog niet in geslaagd z’n boek daadwerkelijk te beginnen lezen. Het lag niet aan Marcel, het lag aan mij. Aan het hectische en slaapgebroken leven met een peuter en kleuter in huis. Aan mijn hoofd dat soms gewoon te moe was om er iets zinnigers mee te doen dan als een goudvis door Insta-plaatjes te scrollen. Dat een gebrek aan tijd relatief is, besef je wel wanneer je telefoon je je wekelijkse schermrapport presenteert. Maar goed: soms voelt het allemaal aan alsof het echt niet anders kan. 

Dat is dan ook de reden waarom ik Katelijnes vriendelijke aanbod aanvankelijk afsloeg. ‘Geen tijd’. Zeker niet in volle lockdown en in volle kinderstress. “Rien, ik wil je écht niet overtuigen’, ging Katelijne verder (ik volgde ook al een jobcoachingtraject bij haar, ze weet dat ik nogal snel over mijn grenzen laat gaan). “Maar ik ben er eigenlijk zeker van: dit is zo hard iets voor jou. En: deze coaching zal je geen extra tijd kosten, ze zal je tijd bespàren. Op het werk én in het huishouden.” 

Katelijne had gelijk, en dat kan ik nu heel overtuigd zeggen. Ondertussen heb ik het traject een jaar geleden afgerond, en valt het me op dat ik deze getuigenis ook nu pas schrijf. Katelijne werd met andere woorden een beetje het slachtoffer van haar eigen succestherapie :). Oude Rien zou namelijk een dag na het afronden van de training meteen een paginalange review hebben geschreven (de taak zou meteen ‘van het lijstje’ geschrapt moeten worden), zou die vervolgens 24 keer nalezen en na een week hier en daar nog eens wat bijschaven pas echt ‘goed genoeg’ hebben gevonden om door te sturen. Nieuwe Rien? Die kon ‘de taak’ even parkeren, met het idee ‘Oh, dit pik ik later wel weer op’ in het achterhoofd. En later werd plots héél wat later (want: life happened :))

Maar kijk: een jaar na datum kan ik eigenlijk een veel nuttigere getuigenis neerpennen.

Want: wat is er ondertussen merkbaar en blijvend veranderd?

  • Ik neem meer rust. In de plaats van door te gaan als een robot, kan ik halverwege een taak stoppen. (Is het huis rommelig, maar ben ik eigenlijk moe en word ik prikkelbaar door het opruimen, dan ga ik in de zetel liggen. Halleluja)
  • Ik kan thuis de deur achter me toe trekken zonder dat alles opgeruimd moet zijn, om iets leuks te gaan doen. Resultaat: ik doe véél meer leuke dingen.
  • Ik drijf mezelf niet meer tot Het Breekpunt, simpelweg om een taak dàn en dààr af te krijgen (later kan ook!), zodat ze van ‘Het Lijstje’ kan.
  • Ik durf meer nieuwe dingen te proberen én heb bovendien veel zin om nieuwe dingen te leren (ik geniet van het proces van het leren, niet enkel van het eindresultaat. Ik voel me niet langer tegengehouden door het idee ‘Ik zal het waarschijnlijk toch niet kunnen’ of ‘ik zal er waarschijnlijk niet héél goed in zijn’. Whatever: zolang het maar leuk is, toch?)
  • Ik lever professioneel nog steeds prima werk af, maar laat het sneller los (een artikel 24 keer nalezen? Ondertussen lukt het me ook om het na 5 keer door te sturen naar de opdrachtgever)
  • Ik kreeg nog een baby (en soms draagt die baby z’n pyjama om naar buiten te gaan. En soms hebben de andere kinderen een chocomond. Ik denk dagelijks: ’Tja, ik kan uiteraard niet alles’. En dat is oké)
  • Ik doe meer (en liever) spontane dingen!
  • Kortom: ik ben een gezelliger mens. Voor mezelf, en voor mijn omgeving

Dus: een jaar na datum, maar nog veel meer gemeend dan ooit:

Dank je wel, Katelijne, voor deze Nieuwe Rien! Ik vind ze zelf een pak toffer 🙂

ps: Heb je vragen over hoe ik het traject heb ervaren? Stuur me gerust een DM op Instagram @rieno_ 
(foto (c) Sandy Croes) 

Mama Barbara vertelt:

Mijn perfectionisme speelde me al een lange tijd parten. Het was iets waar ik mee worstelde voordat ik bij Katelijne kwam. Ik heb gelukkig geleerd dat stilstaan bij jezelf goed is, maar je er niet in hoeft te blijven hangen. Het is oké om jezelf te zijn, en het is oké dat het soms minder gaat.

Dankzij deze inzichten die Katelijne mij heeft gegeven ben ik assertiever geworden. Ik kom meer op voor mezelf. Ik luister meer naar mijn gevoel, laat mijn buikgevoel spreken. En ik heb ook geleerd dat praten met anderen helpt.

Ik ben er trots op dat ik nu meer luister naar mijn gevoel. Ten eerste omdat ik überhaupt terug kan voelen. En ik houd ook rekening met mijn gevoel i.f.v. beslissingen. Een wandeling zorgt meestal voor de beste inzichten, dus die plan ik nu bewust in. 

Het afgelopen jaar had ik al veel aan mezelf gewerkt met behulp van psychologe, kiné, osteopate. Mijn burn-out was voorbij en toch bleef er precies iets knagen. Toen ik de podcast beluisterde over perfectionisme werd het me duidelijk: dit aspect is nog niet ‘opgelost’. 

Ik vond het fijn om gericht mijn perfectionisme aan te pakken. De aanpak via het onderbewustzijn voelde helemaal anders aan dan het praten of fysieke werk. Dit werkte dus aanvullend op alles wat ik ervoor al deed.

Ik kon altijd bij Katelijne terecht. Ze gaf me af en toe een schop onder mijn kont. Ze antwoorde op mijn mails. Ze stelde voor om een avondsessie bij te wonen. Katelijne is zachtaardig doch kordaat en stimulerend. Ze wil echt dat de mama’s vooruitgang boeken. 

Het is een echte aanrader om te werken met Katelijne. De specifieke aanpak om perfectionisme aan te pakken is uniek.

Wel is het belangrijk om hiervoor open te staan. Ik kan me voorstellen dat sommigen dit ‘high in the sky’ vinden of ‘geitenwollensokjes’ of er niet in geloven. Ik stond ervoor open en ben zelfs nog altijd wat sceptisch. Maar goed, het heeft wat met mij gedaan, dus dat is goed hé :). 

Mama Jolanda vertelt:

Voor ik bij Mamaboost kwam worstelde ik met een balans te vinden tussen mijn werk en privé. Ik wist niet goed hoe ik tijd voor mijn gezin kon vrijmaken. Dankzij Katelijne heb ik inzichten gewonnen in mijn eigen behoeftes en waardes. Ik heb meer leren aanvoelen in wat ik nu juist wil en probeer nu veel meer keuzes te maken die dicht bij mezelf liggen.
Vooraf dacht ik: ‘Past dit wel helemaal bij mij? Ik struggle vooral met mijn werk (en de privébalans) maar eigenlijk voel ik me wel goed als mama.’ Maar gaandeweg zag ik toch dat Mamaboost heel veel kan betekenen en vroeg ik een verkennend gesprek aan. Daardoor voelde ik zelf al: er zijn meer struggles (of werkpuntjes) dan enkel de job. En eigenlijk was het belangrijkste al bij de start duidelijk: in kaart brengen wat ik zelf wil, zowel op werkvlak maar ook privé.

Op het vlak van grenzen stellen en werkopdrachten limiteren heb ik voor mezelf nu een duidelijke grens en die probeer ik nu duidelijk te communiceren naar anderen.
Ik merk dat ik dankzij mijn traject bij Katelijne veel meer tegen een ‘stootje’ kan, een offday is echt oké. Ik merk zelf ook dat ik toch al wat minder pieker en meer in het moment kan leven.
De inzichten in mijn eigen behoeftes, waarden en jobankers hebben mij echt wel anders doen kijken naar mijn dagelijks leven en hoe dat ik dat wil indelen. Dus dat heeft zeker een grote verandering met zich meegebracht. Ik vond het heel prettig dat elke sessie meteen inspeelde op de noden van dat moment. Het voelde heel hard “op mijn maat” en heel persoonlijk aan.

Ik zou een traject bij Katelijne zeker aanraden aan andere mama’s, omwille van de heel persoonlijke aanpak en voor de inzichten die je meekrijgt. Zelfs al lijkt het zoals bij mij maar om één puntje te gaan waar je tegenaan loopt, de coaching brengt veel meer teweeg dan je op voorhand zou denken.

Ik ben Katelijne erg dankbaar voor de inzichten, de informatie en de persoonlijke, warme, aanpak!

Inge Verdict. Mama van Lou (5j), Oliver (3j) en Lieze (9 maanden) vertelt:

Tijdens de zwangerschap van mijn 3e kindje zag ik bij de vroedvrouw het boek “het is een fase”. Dat leek me een zeer boeiend en toepasselijk boek dat ik dan ook met veel plezier helemaal gelezen heb.

In één van de hoofdstukken gaat het over opnieuw aan de slag gaan na een zwangerschap (of ook niet en langer thuis blijven) en alle twijfels en vragen die daarbij horen. Katelijne vertelt in het boek over zichzelf als loopbaancoach. Het was een van de hoofdstukjes die ik aangeduid had als “kan nog van pas komen, later nog eens opnieuw lezen”. Nog voor ik terug aan het werk ging, voelde ik voor mezelf dat ik niet terug wou naar de levensstijl van voor kindje 3, wat ook onmogelijk is met een 3e kind erbij. Ik wist echter niet, zowel professioneel als privé, hoe dan wel.

Na het intakegesprek was ik meteen overtuigd dat ik zou starten met het loopbaantraject. Dat leek in eerste instantie het belangrijkste. Katelijne heeft me in het traject geholpen mijn persoonlijke waarden te ontdekken en ook mijn loopbaanankers. Bleek dat de huidige job inderdaad niet paste. Het hielp me ook begrijpen waarom ik niet tevreden was in deze context en waarom het botste met bepaalde (ex-)collega’s. Katelijne heeft me geweldig gesteund in de beslissing om als zelfstandige aan de slag te gaan en terug te gaan naar de sector waar mijn grote passie ligt. Ik ben weg gegaan uit het familiebedrijf dat mijn ouders opgericht hebben om mijn eigen weg te gaan. Ik kon mezelf niet ten volle ontwikkelen en dat had ik niet door.

Omdat zowel Katelijne als ikzelf het gevoel hadden dat we nog niet klaar waren na het loopbaantraject, heb ik besloten om een volledig mamaboost-traject te doen.

Katelijne biedt tijdens het traject echt veel “handvaten” (zoals ze het zelf noemt in de podcasts – die moet je trouwens zeker luisteren!) aan om met jezelf aan de slag te gaan.

Ondanks het feit dat we als gezin het laatste half jaar een zeer heftige periode gehad hebben (met zowel persoonlijk als professioneel heel wat tegenslagen), ben ik gelukkiger en heb ik veel meer het gevoel dat ik sterk in mijn schoenen sta.

Door de coaching met Katelijne kan ik acties van anderen en mijn reactie erop en gevoel daarbij veel beter begrijpen en veel beter plaatsen. Het maakt ook dat ik kan loslaten wat voor mij niet belangrijk is en een plaats kan geven wat wel belangrijk is, maar waar ik verder weinig vat op heb. Ik kan veel beter voor mezelf opkomen en voor mezelf zorgen, zodat ik er ook voor mijn omgeving ten volle kan zijn.

Kimberly, mama van een dochtertje

De reden waarom ik besloot een intakegesprek aan te vragen bij Mamaboost was een groot tekort aan zelfliefde, alsook onvoldoende connectie met mezelf & mijn lichaam wat heel wat negatieve effecten gaf in mijn dagelijks leven voor mezelf en als mama.

Ik twijfelde eerst omdat ik me afvroeg of Mamaboost echt anders zou zijn dan alle andere zaken die ik al geprobeerd had. Zou het me echt helpen?  En ja, dat was het echt wel én het heeft me ontzettend geholpen!

De financiële investering was een struikelblok, maar het bleek het meer dan waard te zijn! Want hoeveel is het je waard om jezelf te (her)ontdekken en je vol vertrouwen in de wereld te kunnen zetten?

Voor het eerst kan ik mezelf zijn én dit aan de wereld tonen: mijn authentieke zelf, wat op zoveel manieren voldoening geeft. Ik zie mezelf als een prioriteit en ben mezelf ook graag echt gaan zien, in mijn positieve en negatieve kanten. Ik leef en beslis nu vanuit mijn kernwaarden.

Heel concreet heb ik geleerd dat een bepaald gedrag & patroon mezelf tegenhield om ten volle te leven. Ooit was dit een strategie om met dingen om te gaan, maar vandaag geeft me dit niet meer wat ik nodig heb. Ik heb geleerd dit anders aan te pakken, wat me nu doet floreren. Daarnaast kwam ik tot inzicht dat ik mezelf een aantal jaren geleden verloren was en ik niet meer goed wist wie ik was, waarvoor ik stond en waar mijn prioriteiten lagen. Dit alles is doorheen het coaching traject op een natuurlijke manier duidelijk geworden en heeft vorm gekregen.

Dit alles bracht me ertoe dat ik vandaag de dag weet wie ik ben, dat ik er sta en waar ik heen wil. Onder andere bracht me dit de kracht om mijn carrièreswitch werkelijkheid te laten worden. Daarnaast zorg ik nu goed voor mezelf: ik investeer in mezelf op vlak van zelfzorg, groei en ontspanning. Ik heb een duidelijk zicht waar ik heen wil op lange termijn en weet wat te doen qua stapjes om daar te komen.

Katelijne is echt top! Echt waar, ik geloof dat ze een geweldige verrijking is in ieders leven dat ze op één of andere manier aanraakt. Ik ben zo blij dat ik Katelijne haar positieve invloed elke dag opnieuw op één of andere manier van voelen.

Mamaboost raad ik zo hard aan; omdat deze emotionele rollercoaster je echt dichter bij jezelf en je droomleven brengt. Zelf kan ik soms niet geloven welke weg ik op vier maanden tijd heb afgelegd en hoeveel dichter ik sta bij alles wat ik wil, als mama, als mezelf. Ik ben ontzettend dankbaar voor de vele sessies vol inzichten, motivatie, inspiratie, humor en het feit dan ik gewoonweg echt mezelf kon/kan zijn.

Alleenstaande mama van een zoon & dochter (9 & 8 jaar) vertelt:

Na mijn scheiding probeerde ik mezelf terug te vinden, mijn perfectionisme zat me hierbij enorm in de weg. De opdrachten van Katelijne hebben me zoveel inzichten gegeven, dat smaakt naar meer, ik neem alle kansen om verder te kunnen groeien aan. De actiepunten na elke sessie geven je een duwtje in de rug, doen je ergens bij stilstaan en zo zet je weer stapjes verder.

Ik heb geleerd dat je mindset zo krachtig is. Als je voor ogen houdt wie je bent en wat je wilt bereiken, dan zal je daar ook in slagen, dan straal je dat ook uit. Maar de weg leg je af met de nodige mildheid, stapje voor stapje, je bent aan het groeien!

Zelfvertrouwen en vertrouwen in de toekomst heb ik zelf teruggevonden dankzij de opdrachten van Katelijne. Hierdoor kan ik me meer openstellen en de spontaniteit ervaren waarnaar ik zo verlangde.

De inzichten die ik heb verworven stralen in alles door, hoe ik me voel, hoe ik omga met familie en vrienden, met mijn kinderen. Ik leef meer in het nu en ik vertrouw op mezelf. Ik blijf verder groeien en ontdekken, dat doet zoveel deugd.

De kostprijs van het coachingstraject heeft me even doen twijfelen, als alleenstaande mama moet ik mijn budget toch goed beheren. Door bewuster te leven en andere keuzes te maken, kon ik het voor mezelf wel motiveren en ik heb er nog geen minuut spijt van gehad.

Ik was van bij de start overtuigd van de positieve resultaten van het traject bij Katelijne en dat is zeker en vast zo gebleken.

Katelijne gaat aan de slag met waar je op dat moment tegenaan loopt, je leeft nu. Er is veel ruimte voor creativiteit en ook een vleugje magie. Alles mag er zijn. Katelijne creëert een heel veilige en geborgen omgeving.

Ik had het gevoel dat Katelijne heel sterk uitgaat van je eigenheid als mama. Je doet het goed als je dichtbij jezelf blijft. Samen ga je aan de slag om dit te bereiken. Succes gegarandeerd! Ik kan Katelijne niet genoeg bedanken voor het ongelooflijk mooie werk dat ze levert.

Doriane, mama van twee vertelt:

Vooraleer ik aanklopte bij Mamaboost vond ik geen evenwicht tussen mezelf als mama en mezelf als individu, dit ook gerelateerd aan mijn gezondheidsproblemen. Het financiële, namelijk de kost van het coaching traject deed me twijfelen maar ik zat echt in een dieptepunt en besefte dat dit mij moést helpen om eruit te geraken.

Ik heb het dan toch gedaan en zag het als een investering in mezelf. Het Mamaboost-traject is iets unieks!  Achteraf gezien is het één van de beste beslissingen die ik ooit genomen heb aangaande mijn “mama zijn”.

Het bracht enorm veel bij me teweeg: ik heb de schrik overwonnen om mama te “zijn”. Pieker minder over het perfect willen doen/hebben. De communicatie met mijn partner is stukken beter waardoor we nu duidelijke afspraken maken wat zorgt voor een evenwicht in gezin en job. Ik leerde ook zaken “loslaten”. Alles bij elkaar heb ik evenwicht gevonden! Ik ben er trots op dat ik de stap heb durven/kunnen zetten om externe hulp te zoeken om dit evenwicht te kunnen laten plaatsvinden. Ik ben er een betere mama door geworden, ook wel een betere versie ervan en daar ben ik ontzettend fier op.

Katelijne is een heel lieve en warme persoon. Ik kon mezelf volledig openstellen, zonder geheimen.  Daarenboven is Katelijne heel professioneel, noem het een mix van psycholoog, mentor, vertrouwenspersoon en daarbij ervaringsdeskundige omwille van haar eigen gezinssituatie.  

Ik zou dit coaching traject vast en zeker aan andere mama’s aanraden, het is een groot geschenk voor jezelf en je kinderen !

Een mama van twee jonge kindjes vertelt:

Toen ik na mijn zwangerschapsverlof van mijn tweede kindje terug aan de slag ging, voelde ik dat ik mezelf aan het verliezen was. Ik was doodmoe (kindje nummer twee bleek een even slechte slaper dan de eerste), was altijd aan het hollen van het werk naar de crèche om dan na thuiskomst amper te kunnen recupereren. Ik had het gevoel dat ik op een steeds sneller rijdende trein zat waar ik niet meer van af kon; mijn (voltijdse) droomjob – waar ik zelf zo hard voor gewerkt had – en mijn 2 kinderen – die ik doodgraag zie maar die door slaap- en eetproblemen al de energie die ik nog over had opslorpten. Ik barstte regelmatig uit in tranen en reageerde me af op mijn dichte omgeving. Op een gegeven moment is het licht uitgegaan en ben ik gecrasht op het werk. Ik had Katelijne al eens ontmoet op een lezing een dik jaar terug en kreeg nog steeds haar nieuwsbrief. Toen ik haar terug contacteerde voor een gesprek, twijfelde ik nog of Mamaboost iets voor mij zou kunnen doen. Ze kon van mijn kinderen toch geen betere slapers maken? En mijn droomjob kon ik zeker niet opgeven.

Katelijne heeft me tijdens dit eerste gesprek kunnen overtuigen om het individueel traject een kans te geven. Zij wist natuurlijk al goed wat ze kon betekenen voor mij en ik besloot het erop te wagen omdat ik weinig alternatieven voor mezelf zag. Ik zag ook wel in dat ik toch iets ging moeten doen en een mamacoach met genoeg ervaring in het moederschap die zo veel positivisme uitstraalde leek me mijn beste kans.

Ik voelde me van bij het eerste moment helemaal op mijn gemak bij Katelijne. Ze begreep hoe ik me voelde en gaf me concrete oefeningen om mee aan de slag te gaan. Zo plantte ze telkens heel subtiel een zaadje – zoals zij het zegt – oftewel een idee of een ander perspectief, waar ik dan de dagen nadien over begon na te denken. Dat eerste zaadje is vrij snel open gebloeid. Na enkele sessies besefte ik dat ik heel ongelukkig was dat ik in mijn droomjob altijd voltijds zou moeten werken en zo vanalles zou moeten missen van mijn kindjes. En dat dit voor mijn nieuwe ik als mama dan ook geen droomjob meer was. Dit inzicht alleen al deed echt deugd, maar ik ondernam ook actie. Nu, enkele maanden later, kan ik starten in een andere functie bij dezelfde werkgever, maar dan halftijds. Een stapje terug in mijn carrière, maar een grote stap vooruit voor mezelf.

Toen ik in die periode het Webinar van Katelijne volgde over perfectionisme, herkende ik bij mezelf heel veel van de “symptomen”. Ik wist altijd wel dat ik op bepaalde vlakken perfectionistisch was, maar stond er niet bij stil dat ik hier zo veel gevolgen van ondervond in mijn dagelijkse leven (onzeker zijn, met veel negatieve gedachten rondlopen over mezelf, veel te veel tijd steken in een belangrijke e-mail, …). Ik besloot uiteindelijk enkele van mijn nog openstaande sessies van het individueel traject voor dit perfectionismetraject in te zetten. Deze coaching is een heel andere aanpak en ik moet toegeven dat ik wel wat sceptisch was in het begin, maar ik besloot er gewoon in mee te gaan omdat ik Katelijne vertrouwde. Het was even zoeken voor een rationeel iemand als mezelf, maar Katelijne stelde me gerust dat ik het goed deed en waar ik wat moest bijsturen. Na enkele sessies bleek mijn onderbewustzijn zo van koers veranderd te zijn dat ik quasi niet meer in het “oude patroon” denk en reageer. Ik ben nog altijd onder de indruk van het feit dat ik in mijn onderbewustzijn tot zo’n verandering in staat was!

Katelijne straalt gewoon vertrouwen en positivisme uit. Dit laatste heeft ze door haar begeleiding ook op mij overgebracht want ik voel me echt herboren ten opzichte van enkele maanden geleden. Als mijn verhaal min of meer herkenbaar klinkt, niet twijfelen, gewoon doen! Het is tijd om eens aan jezelf te denken; Mamaboost is het beste cadeau dat je jezelf kan geven.

Een mama van twee kindjes (1j en 3j) vertelt:

Vooraleer ik bij Mamaboost startte was ik zeer gevoelig, vaak gefrustreerd, verontwaardigd en teleurgesteld in gebeurtenissen die ik op mijn pad tegen kwam. Ik barstte vaak uit in woede waarna ik me verslagen en beschaamd voelde over wat er was gebeurd. Mijn partner was hier vaak de dupe van en daarnaast had ik ook het gevoel niet meer te willen zorgen voor mijn kinderen. Ik wou weg, voor een lange tijd – ook al zie ik hen doodgraag! Het was een gevoel dat ik verdrong, ergens voelde ik me in een vicieuze cirkel waar ik niet zelf uit kwam. Ik was mezelf ook even kwijt, zelfzorg was ondermaats en het piekeren torenhoog.

Ik woonde een lezing van Katelijne bij, omdat ik op zoek was naar iemand die me hiermee kon helpen. Na de lezing wist ik dat Mamaboost echt iets voor mij was. Het individueel traject bij Katelijne sprak me heel erg aan. Dit was wat ik nodig had, ook al vond ik toen dat er een hoog prijskaartje aan verbonden was. Maar! Na de gratis intake sessie wist ik dat het meer dan waard was dit geld eraan te geven. Doordoen zoals ik me toen voelde was geen optie, daar werd niemand beter van. De investering was het meer dan waard:

Bij Katelijne heb ik geleerd wat ik eigenlijk echt wil en hoe ik hier stapsgewijs naar toe kan gaan. Ik leerde hoe mijn gedachten onder controle te krijgen waardoor ik terug goed slaap en de zaken kan loslaten. Ook wat mijn behoeftes zijn in het leven en hoe ik deze ZELF kan invullen i.p.v. van dit van anderen te verwachten. Ik heb mezelf leren kennen, ik ben me bewust van wat belangrijk voor me is en bovendien echt fier op wie ik ben en hoe ik het in het leven doe! Daarnaast leerde ik praktische zaken zoals een steeds grote To-dolijst aanpakken op een haalbare manier wat zorgt voor evenwicht in mijn leven. Ook hoe ik mijn sociale verplichtingen haalbaarder kan aanpakken, zodat ze niet aanvoelen als een duiveltje, maar als iets waar ik ten volle van kan genieten.

Katelijne keek naar waar ik tegenaan liep en hielp me deze aan te pakken door mezelf tot inzicht te laten komen. Dit deed ze op een manier dat bij mij paste, ze sprak echt mijn passies aan. Ook mijn zelfvertrouwen is gegroeid door de juiste woorden op het juiste moment. Katelijne heeft het talent om te luisteren naar mijn wirwar van ervaringen, waarna ze de zaken filtert en me zelf de nagel op de kop laat slaan door een bepaalde opdracht of oefening.

Het individueel traject bij Mamaboost is vast en zeker een aanrader! Als je voelt dat er iets mis is, waar je last van hebt en je zelf niet weet hoe het aanpakken? Klop dan zeker bij Mamaboost aan, Katelijne helpt je op weg en dat doet ze bovendien met veel liefde!

Een mama van twee zoontjes vertelt (traject loopbaancoaching):  

De reden waarom ik bij Mamaboost aanklopte was mijn zoektocht naar evenwicht tussen mijn werk & privé. Ik leed onder de stress en hoge druk op het werk. Toen ik een workshop bij Katelijne had gevolgd, was ik meteen overtuigd van haar aanpak. Ik wist meteen dat coaching – meer specifiek een loopbaantraject – me zou helpen.  

Doorheen het traject heb ik ontzettend veel nieuwe inzichten gekregen. Ik ben me nu bewust van mijn drive naar persoonlijk groei, van mijn talenten en van al hetgeen ik zelf realiseer. 

Ik heb mezelf beter leren kennen, en ik heb geleerd om steviger in mijn schoenen te staan. Voortaan geef ik ook enkel mijn energie aan mensen van wie ik ook energie terugkrijg.  

Over het algemeen ben ik milder geworden. En ik heb ook een sport gevonden die volledig bij mij past en mij telkens opnieuw doet glimlachen en energie geeft. Daarnaast heb ik mijn werkplaats aangepast op kleine manieren: foto’s van mijn zoontjes, wat groen door een plant, meer orde, betere afspraken. Ik neem nu ook mijn pauze regelmatig in de buitenlucht. 

Ik geniet actief van heel veel kleine dingen die mij energie geven en probeer mijn grenzen af te bakenen. Ik kies nu meer voor mijn gezin. Ik kan nu ook meer genieten van HIER en NU.  

Tijdens de hele coaching had ik de volle aandacht van Katelijne. Ik vond onze sessies steeds heel verrijkend en kreeg er veel energie van. Katelijne voelt heel goed aan wat je tijdens de sessies nodig hebt en gooit zonder problemen ‘de agenda’ om als je een serieuze dip hebt. Katelijne oordeelt nooit. Ze is een heel positieve, inspirerende persoon en doet je inzien dat je veel meer succesjes en eigen realisaties hebt dan je denkt.  

De sleutel is ook: hoe meer je thuis investeert in de opdrachten en hoe meer tijd je er echt voor maakt, hoe mooier de resultaten en hoe meer verdiepend de gesprekken zijn.  

Mamaboost is echt een aanrader. Katelijne is een topvrouw met het hart op de juiste plaats. Ze heeft het talent om je (terug) in jezelf te doen geloven. Met kleine stappen ontdek je je eigen doel. Zij laat je zelf zoeken a.d.h.v. de nodige tools. Ik heb loopbaancoaching gevolgd, maar het mama zijn kwam ook heel erg aan bod, omdat voor mij de werk-privé balans mijn nummer 1 is.  

Ik hoop dat alle mama’s die het nodig hebben de weg vinden naar Katelijne en hun energie en waarden terugvinden. Het is even een tijdsinvestering, maar hoe meer tijd je gedurende een traject besteedt, hoe groter het cadeau aan jezelf! Ikzelf voel vooral veel dankbaarheid dat ik in 2019 Mamaboost heb leren kennen. Samen met Katelijne heb ik inzichten gekregen waarop ik steeds kan terugvallen bij twijfels en die mij steeds bevestigen wat ik wil samen met mijn gezin.

Andrea Vanslembrouck, mama van twee jonge kindjes, vertelt:

Na mijn tweede zwangerschap kwam ik in wereld terecht waarin ik niet meer wist wie ik was. Ik was mezelf letterlijk kwijt waarbij ik vol onzekerheden zat: vinden mensen mij wel leuk? Vinden ze mij wel een goede mama? Dit zorgde ervoor dat ik vaak thuis bleef met mijn kinderen om de reacties van anderen te vermijden. Ons zoontje moest maar eens ondeugend zijn, wat zouden de mensen wel niet van mij denken? Ik voelde 1000 ogen op mij gericht bij alles wat ik deed. Ik had constant het gevoel dat iedereen het wel beter deed dan mij.

Ik vond mijn draai niet en in mijn hoofd heerste enkel chaos. Mijn verhaal kon ik precies nergens kwijt en ik zette voortdurend een masker op want ik wilde de vrolijke Andrea zijn die iedereen kende. Dit alles maakte me ontzettend moe. Na een tijdje begon ik ook afspraken af te zeggen, gewoonweg om dat ik er de energie niet voor vond.

Toen ik Katelijne voor het eerst ontmoette tijdens een workshop gingen mijn ogen echt open en besefte ik: ‘oei het gaat eigenlijk echt niet goed met mij’. Echter dacht ik bij mezelf: “hoe kan iemand mij nu plots zelfvertrouwen geven, ze heeft toch geen toverkracht? Ik ben gewoon zo”. Ik moest ook wel even slikken bij het zien van de prijs, maar ik was al veel meer gerustgesteld toen ze zei dat ik ook in schijven mocht betalen. Achteraf gezien zie ik het nu als een cadeau voor mezelf, eentje dat ik meer dan verdiend heb!

Al vanaf de eerste coaching sessie viel er zoveel gewicht van mijn schouders en geleidelijk aan – sessie na sessie – leerde ik mezelf beter kennen. Ik heb me vooral leren uiten, praten, emoties leren benoemen en beseffen dat er heus wel meer bestaat dan bang, triest, blij of boos. Ik ontdekte dat ik dingen miste in mijn leven waar ik voordien nooit had bij stilgestaan. Ik kreeg inzicht in wie ik ben & waar ik voor sta. Meer zelfs, ik ben nu ook verdraaid blij en fier op wie ik ben! Ik keek telkens opnieuw uit naar de sessies en wanneer nodig werden er concrete oplossingen bedacht voor dingen waar ik tegenaan botste.

Ondertussen heb ik heel wat succeservaringen opgebouwd die me moed geven verder te doen. Ik sta zelfzeker in mijn schoenen. Waar ik vroeger zou binnenstappen met hoofd naar beneden, huppel ik nu binnen met opgeheven hoofd en daar ben ik zo trots op!

Het mooie aan Katelijne haar begeleiding is dat er geen tips & kant en klare oplossingen worden gegeven. Nee, je gaat echt zelf op zoek naar mogelijkheden en dat maakt mij extra fier en deed me ook geloven in mijn eigen kunnen. Dit geeft moed en verankert je eigen potentieel, ook wanneer het coaching traject eindigt. Katelijne is gewoon ook een zeer vrolijke, toegankelijke vrouw waarbij ik het gevoel had dat ik echt alles kon zeggen.

Mamaboost is een ontzettend grote aanrader!! Als je mama wordt komt er zoooooveel op je af en is het niet voor iedereen even gemakkelijk om dit een plaats te geven. Het is ook niet altijd even duidelijk waar je nu terecht kunt als het allemaal wat teveel wordt. Katelijne vertelde mij dat je er misschien wel door geraakt, maar dit op je eentje doen is ontzettend moeilijk.  Ik kan zelf moeilijk geloven wat een grote stappen ik heb genomen door middel van het traject, over een periode van amper drie maand. Alleen was me dit nooit gelukt.

Nog een tip voor elke mama: als jij ook graag een dergelijke ervaring wil meemaken, niet twijfelen, gewoon doen! Het is het mooiste cadeau dat je jezelf kan geven. Als je twijfelt, volg dan eerst een workshop of Webinar. Op die manier leer je Katelijne al wat kennen en krijg je een beeld van wat Mamaboost inhoudt. De drempel is zodoende minder groot om uiteindelijk in het traject te stappen.

Mama Jennifer vertelt: 
Voor een perfectionistische controlefreak – die sneller in de stress schiet dan haar schaduw –  was het krijgen van een baby heel intens! Een baby’tje…waar je dus doorgaans absoluut geen controle over hebt ;-). Het zorgde ervoor dat er voor mij geen sprake was van een zogenaamde ‘roze wolk’, hoewel ik mijn zoontje wél heel graag zie! De verantwoordelijkheid was (en is) gewoon loodzwaar. Toen ik de lezing ‘Help, ik ben mama!’ van Katelijne zag, moést ik daarnaartoe. De herkenbaarheid tijdens de lezing heeft me heel veel deugd gedaan, maar dat was voor mij niet genoeg. Ik besefte dat ik echt hulp wou inroepen. De lezing was echt interessant en op die manier leerde ik ook Katelijne kennen waardoor ik besloot in te stappen in een coachingtraject bij Mamaboost.

Katelijne geeft aan dat ze niet alles in een-twee-drie kan oplossen voor je. Dat kan ook niet, wél haar frisse blik van buitenaf (gestoeld op zoveel eigen ervaring als mama van vier kinderen en als coach) én praktische oefeningen doen zoveel. Bepaalde zaken heel concreet maken hebben me enorm geholpen. Ik weet ook dat ik nooit een “zen-mama” zal worden en dat was/is mijn doel ook niet. Maar ik heb wél een doel voor ogen dat haalbaar is en dat ondertussen al heel wat dichterbij is gekomen. Daarnaast blijft het niet bij vage plannen en goede intenties. Ik heb effectief concrete stappen gezet op basis van de sessies die we doorlopen hebben. En ik blijf ze zetten. Enerzijds zijn het soms héél kleine dingen die weinig moeite kosten, anderzijds zijn het ook moeilijkere zaken.

Katelijne heeft me geleerd uit mijn comfortzone te komen. Dit is niet makkelijk maar enkel zo zet ik stapjes naar verandering, naar waar ik heen wil. Ik ben trots op mezelf dat ik nu nieuwe dingen probeer met mijn zoontje, bijvoorbeeld een uitstapje naar Dreambaby met ons twee leek eerst onoverkomelijk maar ik heb het ondertussen wél gedaan. Daarnaast ben ik ook trots op bepaalde keuzes die ik nu maak én daarbij grenzen trek die voor mij belangrijk zijn.

Een traject bij Mamaboost is natuurlijk een investering, maar op zich bleek dit geen écht bezwaar. Gewoon omdat ik vond dat het echt nodig was en ik de hulp nodig had. Zowel tegenover mezelf, als mijn partner, als mijn zoontje. Het grootste bezwaar voor mij was het praktisch geregeld krijgen dat er opvang was overdag, maar gelukkig hebben mijn (schoon)ouders dit met veel plezier gedaan en bleek ook dit geen probleem te zijn. Waar een wil is, is een weg : ).

Katelijne haar sterkte ligt in het feit dat zij zelf méér dan genoeg ervaring heeft als mama en weet waarover ze spreekt, dit geeft vertrouwen. Katelijne heeft een warme persoonlijkheid bij wie je je meteen op je gemak voelt. Ze luistert zonder oordeel én er kan zeker ook al eens gelachen worden! Ik raad Mamaboost zeker aan én ben zo blij dat Katelijne op mijn pad is gekomen. Tijdens de periode van ons coachingtraject keek ik altijd uit naar onze sessies en kwam ik steeds enthousiast en hoopvol buiten met nieuw “huiswerk”.

Mamaboost is laagdrempelig en net daardoor is het zo fijn. Ik voelde me in ieder geval niet “mislukt” als mama omdat ik een traject ben gestart. Katelijne heeft me net het gevoel gegeven dat ik het juist wél goed doe als mama (en ook daarbuiten).

Ik hoop gewoon dat Mamaboost nog héél hard zal groeien en dat Katelijne nog veel mama’s mag begeleiden. ‘It takes a village to raise a child’, Mamaboost zou zeker tot die ‘village’ moeten horen voor mensen die worstelen met hun nieuwe rol als mama.

Een mama vertelt: 
Sinds de geboorte van ons eerste kindje voelde ik mij op een (emotionele) rollercoaster zitten, waar ik nog moeilijk af leek te geraken. Telkens was er iets aan de hand, onder andere een moeizaam herstel na de bevalling, de borstvoeding die niet makkelijk liep, ons zoontje ziek, wij ziek, en ga zo maar door…. We zijn nu 2 jaar verder en ik kan de ‘normale’ dagen en weekends op 2 handen tellen. Het leek alsof wij, ondanks we ons uiterste best deden, er niet in slaagden een gezin te vormen en de dingen te doen die bij iedereen rondom ons vanzelf leken te gaan. De onzekerheid over mezelf en het mama zijn, sloop er zo langzaam in.

Ik ben eerder toevallig bij Mamaboost terechtgekomen via een workshop die Katelijne gaf bij vroedvrouwenpraktijk De Wolk. Ik sta van nature eerlijk gezegd nogal sceptisch tegenover ‘peptalk’-sessies waarvan ik dacht dat de workshop zo eentje zou zijn. Uiteraard zijn deze interessant op het moment zelf, maar wanneer ik thuiskom denk ik toch weer ‘Wat nu? Hoe pas ik dit toe op mijn specifieke situatie?’. Ik ging uiteindelijk onder het motto “een beetje boost kan nooit kwaad”. En ja, Katelijne wist mij te intrigeren, zowel qua visie als qua aanpak. Vanaf het eerste moment staat ze open voor jouw verhaal, met haar volle aandacht, empathie, warmte en zonder oordeel. Ik wist niet zeker wat te verwachten van het Mamaboost-traject, of het iets voor mij zou zijn, of het mij uiteindelijk die concrete handvaten zou geven die ik nodig had en een wezenlijk verschil zou maken in mijn leven, maar ik wist wel dat als ik een verandering wou, dat ik met haar de sprong moest wagen. Dat was mijn beste kans. Tot op vandaag heb ik daar absoluut geen spijt van. Coaching gaat verder dan praten en dat is wat ik nodig had.

Katelijne heeft mij door gesprek en eenvoudige oefeningen teruggebracht naar de kern van mezelf, wie ik ben en wat ik belangrijk vind in het leven, met een kadering naar mijn omgeving toe. Zij heeft mij daarmee mijn zelfliefde teruggegeven en bepaalde realiteiten doen plaatsen en relativeren. Ik ben terug in harmonie met mezelf, geniet van mijn gezin en kan nu zelfs uitkijken naar een mogelijke komst van een tweede kindje.

Mamaboost is een uniek concept en staat en valt met de persoon erachter; iemand die oprecht om je geeft en echt samen met jou op weg gaat, zoekend, improviserend, timmerend aan jouw unieke pad.

Dankjewel Katelijne!

Een alleenstaande mama vertelt:
Als mama worstelde ik met vragen zoals “doe ik het wel goed?”, “ben ik een goeie mama?”, “hoe doen anderen het?”, “hoe ga ik het mama zijn combineren met mijn werk?”.

Redenen genoeg om bij Mamaboost aan te kloppen. In het begin schrikte de prijs me wel een beetje af, want het is toch allemaal niet zo evident om het als alleenstaande mama bol te werken dus ik wou waar voor mijn geld. Voorts twijfelde ik een beetje omdat ik vroeger bij een psychologe was geweest en Katelijne niet zo’n achtergrond heeft, maar in the end maakte dat helemaal niet uit!

Doorheen het traject zag ik in dat veel mama’s worstelen met angsten en graag alles goed willen doen, dat ik niet de enige ben. Veel mama’s praten daar niet over waardoor het soms lijkt of alles bij anderen geweldig gaat hoewel dat zeker niet zo is. Het besef dat iedereen het wel eens moeilijk heeft was een enorme eye opener en heeft me gesterkt in mijn eigen moederschap. Daarnaast heb ik ook hulp leren vragen, een must-do voor elke mama en heb ik leren aanvaarden dat het oké is om soms bang te zijn en hoe daar mee om te gaan.

Katelijne heeft me geholpen om te zien en weten wat voor mij echt belangrijk is en wat ik in mijn leven wil. Ik ben daardoor meer open en eerlijk naar de buitenwereld toe, ook als het minder gaat. Ik weet wat ik wil, wie ik ben – ik heb mijn leidraad. Binnenkort neem ik daardoor ook stappen in mijn job en denk ik aan een tweede kindje!

Ik ben verdraaid trots op wat ik heb verwezenlijkt door indertijd te durven opstarten bij Mamaboost. Ik voelde me onmiddellijk op mijn gemak. Elke sessie was afgestemd op wat ik nodig had op dat moment. Ook de gemoedelijkheid, het thuisgevoel was aanwezig – een groot verschil met een kaal gebouw of ziekenhuis.  Mijn Mamaboost traject was een impactvolle ervaring met een prachtig persoon !

Lisa Sönnecken vertelt:

foto lisa sonnecken

De angst voor opnieuw een postnatale depressie en het gevoel dat ik geen goede mama meer kon zijn – vooral door enorm slaaptekort dat al 3 jaar aanhield bij mijn oudste zoontje – waren mijn drijfveer om hulp in te schakelen bij Mamaboost.

Ik twijfelde: was een traject bij Mamaboost wel iets voor mij? Zou het wel klikken met Katelijne en zou het niet allemaal een beetje te ‘zweverig’ zijn? Zou ik hier daadwerkelijk iets aan hebben eens ik bevallen was van ons tweede zoontje en ook gewoon in het dagelijkse leven?

Het antwoord is ja! Doorheen het proces heb ik veel gewerkt aan mezelf.  Onder andere kan ik nu hulp vragen en zoeken als ik voel dat ik dit nodig heb. Ik luister niet meer naar dat irritante stemmetje in mijn hoofd. In een moeilijk moment kan ik mezelf nu meestal rustig houden en besef ik beter dat die moeilijke dagen of nachten niet eindeloos zijn. Sinds de geboorte van ons tweede zoontje zie ik nog meer hoeveel ik zelf in de hand heb en daardoor kan ik zelf veel veranderen. Ik kan nu genieten van het moment, enorm belangrijk want het gaat allemaal al snel genoeg voorbij.

Ik had meteen een goede klik met Katelijne: haar persoonlijke aanpak, het gevoel dat er écht naar je wordt geluisterd en de sessies hielpen me in wat ik nodig had.  Bij elk gesprek voelde ik me steeds rustig en het gaf een goed gevoel om even stil te staan bij alles. Ik heb vooral de grootste ommekeer gemerkt toen ik ben bevallen en hoe anders ik het dit keer aanpakte dan de eerste keer.

Als mama bij Mamaboost opstarten is een grote aanrader. Het is een echte eyeopener als je eenmaal merkt dat het helemaal niet steeds op dezelfde manier hoeft te gaan en dat je ‘gemakkelijk’ zelf grote veranderingen kan teweegbrengen door op kleine dingen te letten. Ook als alles goed gaat kan je hier volgens mij veel uithalen.

Ik ben heel dankbaar voor alle mooie momenten dat er écht naar me werd geluisterd, dat we konden lachen en die me bovenal rust bezorgden in mijn leven.

 

Een mama van een dochtertje vertelt:
Na een relatie van 4 jaar wist ik niet hoe ik met mezelf en de nieuwe situatie als alleenstaande mama gelukkig kon zijn. Ik dacht dat ik enkel gelukkig kon zijn met iemand nieuw aan mijn zijde. Ik was op zoek naar wie ik was en wat ik wou, ik had me vele jaren weggecijferd en was op zoek naar wie ik ben als mama en mezelf.

Na Katelijne’s antwoord op mijn eerste mailtje om hulp, wist ik dat ik juist zat: een mailtje terug krijgen en daarbij al de warmte van haar persoonlijkheid voelen. Dit bevestigde mijn keuze en beslissing om bij Mamaboost aan te kloppen. Dit veilige gevoel werd ook onmiddellijk bevestigd tijdens ons eerste gesprek: een warmte die je omarmt, die je verwelkomt, die je koestert. Hoeveel keer ben ik wenend, ten einde raad gestart aan een sessie en nadien stralend buiten gegaan. Katelijne voelde altijd wat ik nodig had.

Doorheen het traject heb ik mezelf terug gevonden en ben ik van mezelf gaan leren houden. Ik ben terug gegaan naar de diepste puurheid in mezelf, veel emoties vrijgelaten en angsten overwonnen. Nu zeg ik vol zekerheid: ik ben wie ik ben en dat is oké. Ik straal nu ook van binnenuit en niet enkel door de mooi geklede buitenkant ; ). Ook heb ik geleerd om mezelf open te stellen, mensen toe te laten in mijn verdriet. Hulp gevraagd waar ik het niet alleen kon. Soms ben ik ook wat minder happy uiteraard, maar dat aanvaard ik nu. Ik ga het niet meer uit de weg.

Ik had nooit gedacht dat ik dit zou bereiken, maar allemaal dankzij Katelijne kon het wel. Katelijne is mee in mijn hart geslopen door dit uitdagend groeiproces. Zo een mooie zoektocht met haar aan mijn zijde, daar ben ik heel dankbaar voor. Mamaboost maakte me trots & gelukkig met mezelf én mijn leven, ik leef precies nu pas echt !

Katelijne Duron

Schrijf je GRATIS in voor meer tijd, rust & energie!

Lieve mama,

Momenteel staat Mamaboost op non-actief. In schooljaar 2021 – 2022 verleg ik namelijk mijn focus en vind je me terug als student. Daardoor zijn er momenteel geen intakegesprekken mogelijk, en kan je evenmin inschrijven op het coaching programma ‘Mama Groeit!’.

Blijf je graag in de verre toekomst op de hoogte?  Meld je gerust aan op de nieuwsbrief, of voor het gratis mini-coaching traject hieronder, zodanig ik je later weer mag inspireren.

Ontvang de drie-daagse coaching video's in je mailbox, om stap per stap te gaan naar meer tijd, rust & energie!

    Mamaboost gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer