Blije mama's

Mama's vertellen

Graag deel ik met jullie de ervaringen van mama’s die Mamaboost reeds mochten ervaren.
Met respect voor hun openheid en kwestbaarheid vertellen deze mama’s hun verhaal al dan niet in de anonimiteit:

Mama Jennifer vertelt: 
Voor een perfectionistische controlefreak – die sneller in de stress schiet dan haar schaduw –  was het krijgen van een baby heel intens! Een baby’tje…waar je dus doorgaans absoluut geen controle over hebt ;-). Het zorgde ervoor dat er voor mij geen sprake was van een zogenaamde ‘roze wolk’, hoewel ik mijn zoontje wél heel graag zie! De verantwoordelijkheid was (en is) gewoon loodzwaar. Toen ik de lezing ‘Help, ik ben mama!’ van Katelijne zag, moést ik daarnaartoe. De herkenbaarheid tijdens de lezing heeft me heel veel deugd gedaan, maar dat was voor mij niet genoeg. Ik besefte dat ik echt hulp wou inroepen. De lezing was echt interessant en op die manier leerde ik ook Katelijne kennen waardoor ik besloot in te stappen in een coachingtraject bij Mamaboost.

Katelijne geeft aan dat ze niet alles in een-twee-drie kan oplossen voor je. Dat kan ook niet, wél haar frisse blik van buitenaf (gestoeld op zoveel eigen ervaring als mama van vier kinderen en als coach) én praktische oefeningen doen zoveel. Bepaalde zaken heel concreet maken hebben me enorm geholpen. Ik weet ook dat ik nooit een “zen-mama” zal worden en dat was/is mijn doel ook niet. Maar ik heb wél een doel voor ogen dat haalbaar is en dat ondertussen al heel wat dichterbij is gekomen. Daarnaast blijft het niet bij vage plannen en goede intenties. Ik heb effectief concrete stappen gezet op basis van de sessies die we doorlopen hebben. En ik blijf ze zetten. Enerzijds zijn het soms héél kleine dingen die weinig moeite kosten, anderzijds zijn het ook moeilijkere zaken.

Katelijne heeft me geleerd uit mijn comfortzone te komen. Dit is niet makkelijk maar enkel zo zet ik stapjes naar verandering, naar waar ik heen wil. Ik ben trots op mezelf dat ik nu nieuwe dingen probeer met mijn zoontje, bijvoorbeeld een uitstapje naar Dreambaby met ons twee leek eerst onoverkomelijk maar ik heb het ondertussen wél gedaan. Daarnaast ben ik ook trots op bepaalde keuzes die ik nu maak én daarbij grenzen trek die voor mij belangrijk zijn.

Een traject bij Mamaboost is natuurlijk een investering, maar op zich bleek dit geen écht bezwaar. Gewoon omdat ik vond dat het echt nodig was en ik de hulp nodig had. Zowel tegenover mezelf, als mijn partner, als mijn zoontje. Het grootste bezwaar voor mij was het praktisch geregeld krijgen dat er opvang was overdag, maar gelukkig hebben mijn (schoon)ouders dit met veel plezier gedaan en bleek ook dit geen probleem te zijn. Waar een wil is, is een weg : ).

Katelijne haar sterkte ligt in het feit dat zij zelf méér dan genoeg ervaring heeft als mama en weet waarover ze spreekt, dit geeft vertrouwen. Katelijne heeft een warme persoonlijkheid bij wie je je meteen op je gemak voelt. Ze luistert zonder oordeel én er kan zeker ook al eens gelachen worden! Ik raad Mamaboost zeker aan én ben zo blij dat Katelijne op mijn pad is gekomen. Tijdens de periode van ons coachingtraject keek ik altijd uit naar onze sessies en kwam ik steeds enthousiast en hoopvol buiten met nieuw “huiswerk”.

Mamaboost is laagdrempelig en net daardoor is het zo fijn. Ik voelde me in ieder geval niet “mislukt” als mama omdat ik een traject ben gestart. Katelijne heeft me net het gevoel gegeven dat ik het juist wél goed doe als mama (en ook daarbuiten).

Ik hoop gewoon dat Mamaboost nog héél hard zal groeien en dat Katelijne nog veel mama’s mag begeleiden. ‘It takes a village to raise a child’, Mamaboost zou zeker tot die ‘village’ moeten horen voor mensen die worstelen met hun nieuwe rol als mama.

Een mama vertelt: 
Sinds de geboorte van ons eerste kindje voelde ik mij op een (emotionele) rollercoaster zitten, waar ik nog moeilijk af leek te geraken. Telkens was er iets aan de hand, onder andere een moeizaam herstel na de bevalling, de borstvoeding die niet makkelijk liep, ons zoontje ziek, wij ziek, en ga zo maar door…. We zijn nu 2 jaar verder en ik kan de ‘normale’ dagen en weekends op 2 handen tellen. Het leek alsof wij, ondanks we ons uiterste best deden, er niet in slaagden een gezin te vormen en de dingen te doen die bij iedereen rondom ons vanzelf leken te gaan. De onzekerheid over mezelf en het mama zijn, sloop er zo langzaam in.

Ik ben eerder toevallig bij Mamaboost terechtgekomen via een workshop die Katelijne gaf bij vroedvrouwenpraktijk De Wolk. Ik sta van nature eerlijk gezegd nogal sceptisch tegenover ‘peptalk’-sessies waarvan ik dacht dat de workshop zo eentje zou zijn. Uiteraard zijn deze interessant op het moment zelf, maar wanneer ik thuiskom denk ik toch weer ‘Wat nu? Hoe pas ik dit toe op mijn specifieke situatie?’. Ik ging uiteindelijk onder het motto “een beetje boost kan nooit kwaad”. En ja, Katelijne wist mij te intrigeren, zowel qua visie als qua aanpak. Vanaf het eerste moment staat ze open voor jouw verhaal, met haar volle aandacht, empathie, warmte en zonder oordeel. Ik wist niet zeker wat te verwachten van het Mamaboost-traject, of het iets voor mij zou zijn, of het mij uiteindelijk die concrete handvaten zou geven die ik nodig had en een wezenlijk verschil zou maken in mijn leven, maar ik wist wel dat als ik een verandering wou, dat ik met haar de sprong moest wagen. Dat was mijn beste kans. Tot op vandaag heb ik daar absoluut geen spijt van. Coaching gaat verder dan praten en dat is wat ik nodig had.

Katelijne heeft mij door gesprek en eenvoudige oefeningen teruggebracht naar de kern van mezelf, wie ik ben en wat ik belangrijk vind in het leven, met een kadering naar mijn omgeving toe. Zij heeft mij daarmee mijn zelfliefde teruggegeven en bepaalde realiteiten doen plaatsen en relativeren. Ik ben terug in harmonie met mezelf, geniet van mijn gezin en kan nu zelfs uitkijken naar een mogelijke komst van een tweede kindje.

Mamaboost is een uniek concept en staat en valt met de persoon erachter; iemand die oprecht om je geeft en echt samen met jou op weg gaat, zoekend, improviserend, timmerend aan jouw unieke pad.

Dankjewel Katelijne!

Een alleenstaande mama vertelt:
Als mama worstelde ik met vragen zoals “doe ik het wel goed?”, “ben ik een goeie mama?”, “hoe doen anderen het?”, “hoe ga ik het mama zijn combineren met mijn werk?”.

Redenen genoeg om bij Mamaboost aan te kloppen. In het begin schrikte de prijs me wel een beetje af, want het is toch allemaal niet zo evident om het als alleenstaande mama bol te werken dus ik wou waar voor mijn geld. Voorts twijfelde ik een beetje omdat ik vroeger bij een psychologe was geweest en Katelijne niet zo’n achtergrond heeft, maar in the end maakte dat helemaal niet uit!

Doorheen het traject zag ik in dat veel mama’s worstelen met angsten en graag alles goed willen doen, dat ik niet de enige ben. Veel mama’s praten daar niet over waardoor het soms lijkt of alles bij anderen geweldig gaat hoewel dat zeker niet zo is. Het besef dat iedereen het wel eens moeilijk heeft was een enorme eye opener en heeft me gesterkt in mijn eigen moederschap. Daarnaast heb ik ook hulp leren vragen, een must-do voor elke mama en heb ik leren aanvaarden dat het oké is om soms bang te zijn en hoe daar mee om te gaan.

Katelijne heeft me geholpen om te zien en weten wat voor mij echt belangrijk is en wat ik in mijn leven wil. Ik ben daardoor meer open en eerlijk naar de buitenwereld toe, ook als het minder gaat. Ik weet wat ik wil, wie ik ben – ik heb mijn leidraad. Binnenkort neem ik daardoor ook stappen in mijn job en denk ik aan een tweede kindje!

Ik ben verdraaid trots op wat ik heb verwezenlijkt door indertijd te durven opstarten bij Mamaboost. Ik voelde me onmiddellijk op mijn gemak. Elke sessie was afgestemd op wat ik nodig had op dat moment. Ook de gemoedelijkheid, het thuisgevoel was aanwezig – een groot verschil met een kaal gebouw of ziekenhuis.  Mijn Mamaboost traject was een impactvolle ervaring met een prachtig persoon !

Lisa Sönnecken vertelt:

foto lisa sonnecken

De angst voor opnieuw een postnatale depressie en het gevoel dat ik geen goede mama meer kon zijn – vooral door enorm slaaptekort dat al 3 jaar aanhield bij mijn oudste zoontje – waren mijn drijfveer om hulp in te schakelen bij Mamaboost.

Ik twijfelde: was een traject bij Mamaboost wel iets voor mij? Zou het wel klikken met Katelijne en zou het niet allemaal een beetje te ‘zweverig’ zijn? Zou ik hier daadwerkelijk iets aan hebben eens ik bevallen was van ons tweede zoontje en ook gewoon in het dagelijkse leven?

Het antwoord is ja! Doorheen het proces heb ik veel gewerkt aan mezelf.  Onder andere kan ik nu hulp vragen en zoeken als ik voel dat ik dit nodig heb. Ik luister niet meer naar dat irritante stemmetje in mijn hoofd. In een moeilijk moment kan ik mezelf nu meestal rustig houden en besef ik beter dat die moeilijke dagen of nachten niet eindeloos zijn. Sinds de geboorte van ons tweede zoontje zie ik nog meer hoeveel ik zelf in de hand heb en daardoor kan ik zelf veel veranderen. Ik kan nu genieten van het moment, enorm belangrijk want het gaat allemaal al snel genoeg voorbij.

Ik had meteen een goede klik met Katelijne: haar persoonlijke aanpak, het gevoel dat er écht naar je wordt geluisterd en de sessies hielpen me in wat ik nodig had.  Bij elk gesprek voelde ik me steeds rustig en het gaf een goed gevoel om even stil te staan bij alles. Ik heb vooral de grootste ommekeer gemerkt toen ik ben bevallen en hoe anders ik het dit keer aanpakte dan de eerste keer.

Als mama bij Mamaboost opstarten is een grote aanrader. Het is een echte eyeopener als je eenmaal merkt dat het helemaal niet steeds op dezelfde manier hoeft te gaan en dat je ‘gemakkelijk’ zelf grote veranderingen kan teweegbrengen door op kleine dingen te letten. Ook als alles goed gaat kan je hier volgens mij veel uithalen.

Ik ben heel dankbaar voor alle mooie momenten dat er écht naar me werd geluisterd, dat we konden lachen en die me bovenal rust bezorgden in mijn leven.

 

Een mama van een dochtertje vertelt:
Na een relatie van 4 jaar wist ik niet hoe ik met mezelf en de nieuwe situatie als alleenstaande mama gelukkig kon zijn. Ik dacht dat ik enkel gelukkig kon zijn met iemand nieuw aan mijn zijde. Ik was op zoek naar wie ik was en wat ik wou, ik had me vele jaren weggecijferd en was op zoek naar wie ik ben als mama en mezelf.

Na Katelijne’s antwoord op mijn eerste mailtje om hulp, wist ik dat ik juist zat: een mailtje terug krijgen en daarbij al de warmte van haar persoonlijkheid voelen. Dit bevestigde mijn keuze en beslissing om bij Mamaboost aan te kloppen. Dit veilige gevoel werd ook onmiddellijk bevestigd tijdens ons eerste gesprek: een warmte die je omarmt, die je verwelkomt, die je koestert. Hoeveel keer ben ik wenend, ten einde raad gestart aan een sessie en nadien stralend buiten gegaan. Katelijne voelde altijd wat ik nodig had.

Doorheen het traject heb ik mezelf terug gevonden en ben ik van mezelf gaan leren houden. Ik ben terug gegaan naar de diepste puurheid in mezelf, veel emoties vrijgelaten en angsten overwonnen. Nu zeg ik vol zekerheid: ik ben wie ik ben en dat is oké. Ik straal nu ook van binnenuit en niet enkel door de mooi geklede buitenkant ; ). Ook heb ik geleerd om mezelf open te stellen, mensen toe te laten in mijn verdriet. Hulp gevraagd waar ik het niet alleen kon. Soms ben ik ook wat minder happy uiteraard, maar dat aanvaard ik nu. Ik ga het niet meer uit de weg.

Ik had nooit gedacht dat ik dit zou bereiken, maar allemaal dankzij Katelijne kon het wel. Katelijne is mee in mijn hart geslopen door dit uitdagend groeiproces. Zo een mooie zoektocht met haar aan mijn zijde, daar ben ik heel dankbaar voor. Mamaboost maakte me trots & gelukkig met mezelf én mijn leven, ik leef precies nu pas echt !

Katelijne Duron