fbpx

Post

Mama, sta eens stil.

df97edaefc844d9ba5ba3575c49f25a3

“Sta eens even stil” wordt er vaak gezegd. Je leest het in magazines of wie weet raadt iemand je het wel aan… “Stil staan”. Het lijkt eenvoudig én toch is het aartsmoeilijk om te doen. Zelf ben ik er alvast geen kei in, nochtans probeer ik het af en toe wel eens: dan ga ik heel doelbewust even op het terras zitten. Ik neem zelfs de moeite het kussen op de tuinstoel te leggen. Of ik ga heel bewust in het gras zitten. Daar zit ik dan. Ik zit stil.  En nu?!  Lukt niet!  1001 dingen schieten door mijn hoofd, het is verre van stil – dat is wel duidelijk.
Geen ruimte dus voor stilte, wel om weer op te staan en door te doen in de kadans – of vaak de rush – van alledaagse dingen.

Wel nu, ik heb het leren omdraaien: namelijk in beweging zijn om te kunnen stil staan. Begin juli koos ik bewust voor ruimte, voor tijd, voor een kans eindelijk eens écht stil te staan door mezelf een reis vol verwondering te gunnen.  Daar is het me wel gelukt: rondtrekkend door landschappen die je klein maken door hun robuust bestaan. Fysiek, stap voor stap: overheen bergen, doorheen dalen en rivieren wandelen op een bevrijdende kadans die je uiteindelijk wel doet stil staan, ook al ben je in beweging.

Maar waarom eigenlijk?! Ik hoor je het al vragen: “waarom, in godsnaam zou ik moeten stilstaan katelijne?! Awel, ik vertel het je:

– Het staat je toe te kijken hoe je erbij loopt op dit moment: wat voel je? Wat gaat er in je om?
– Het schept ruimte om dingen te zien die je anders niet ziet
– Het laat toe te kijken naar zaken die je belemmeren in datgene wat je graag wil
– Het toont je wat écht belangrijk voor je is
– Het laat je ademen
– Het creëert energie om het dagelijks ritme te kunnen volgen
– Het inspireert in onverwachte hoeken
– Het verankert jezelf
– Het helpt om bij  jezelf ten rade te gaan of de weg die je momenteel bewandelt wel de juiste is
– Het laat je toe te zien wat je voorheen misschien wel niet zag of wou zien
– Het geeft je tijd, in plaats dat het je tijd ontneemt

Én waarom dit dan alweer belangrijk is?  Omdat ik geloof dat je als mama jezelf soms wel eens vergeet. Stil staan staat gelijk aan je zelf op de eerste plaats zetten. En dat verdien je!

Heb je bedenkingen, opmerkingen, vragen of eender wat dat je graag met me deelt? zeker doen, want ik hoor het graag! Dit kan op katelijne@mamaboost.be, dankje!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Katelijne Duron

Schrijf je in voor het mini-coaching traject!

Ontvang je de Mamaboost mails al & wil je deelnemen aan het Mini-Coaching Traject? 
Stuur me dan een mailtje!

* indicates required

Mamaboost mag mij regelmatig tips & leeslectuur sturen.

Je kan je altijd uitschrijven door op de 'unsubscribe' link te klikken in onze e-mails. Voor onze Privacy verklaring kan je terecht op de Mamaboost website

Mamaboost gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer