fbpx

Post

Stilstaan & terugblikken op je leven: doe jij dat?

stilstaan & terugblikken

PMD & papier. Vandaag was het de dag dat ik mijn man uit zijn bed zag vallen om zoals steeds ‘last minute’ het papier buiten te zetten. Dat terzijde 😉, was er iets wat me opviel toen ik naar school fietste met onze jongens en het papier gadesloeg. Sommige los, maar de meeste wel vastgebonden met touw en vooral dozen, bergen dozen! Die dozen vertellen veel over de mensen die daar wonen, zonder dat ik het besef waan ik me het kind dat een keukentje gekregen heeft of de moeder met de nieuwste Dyson stofzuiger.

Mijn gedachten dwaalden nog verder af en ik besefte opeens dat ik de dozen zou moeten houden. Deze dozen die we nu zomaar aan de straatkant te geef zetten, binnen 20 jaar prachtige authentieke ‘nooit weg doen’ elementen worden die iets zeggen over ons verleden.

Er prijkt er zo eentje in onze kast: een doos uit de jaren 80, met zo een speelmachine erin waar je zogezegd auto op kan rijden: een stuurwiel, met knopjes en hendels inclusief. De batterij werkt allang niet meer, het mechanisme is stuk. Een pracht exemplaar, die doos dan bedoel ik. De kleuren, eigenschappen, beelden die nostalgie en oudheid toveren.

En zo was het dat ik deze ochtend besefte dat al die dozen ook prachtexemplaren zijn, die de jaren 2021 in hun kleuren, beelden en eigenschappen tonen. Het enige verschil? Jij ziet het niet. Ik zie het niet. Het is doodnormaal. Het is de tijd waarin we nu leven.

Exact dit heb je ook met jezelf voor. Zie jij jouw eigenschappen de dag van vandaag, jouw kleuren en alles wat jij reeds hebt bereikt? Dit ten opzichte van een aantal jaar terug. Sinds je moederschap, sinds de dag dat je alleen ging wonen, sinds jouw huwelijk, misschien wel sinds vorige maand, week of gisteren.

Het is doodnormaal. Je beleeft jezelf elke dag zonder te zien wat je al allemaal hebt verwezenlijkt. Zaken zoals je job, huis en relatie tot dagelijks zaken zoals de was en de plas. Je ziet het niet. Je zit er middenin.

Wat je waarschijnlijk wel ziet? Alles wat niet goed gaat, je onzekerheid, niet tevreden zijn van x, y of z, en zoveel meer.

Jammer. Erger zelfs: ZONDE! VRESELIJK!

Vandaar heb ik voor jou deze vragen om jouw ware kleuren, eigenschappen en jouw zijn vandaag in het zonlicht te plaatsen. Zoals al die dozen op de weg die er nu zo gewoontjes uitzien en binnen 30 jaar heel speciaal zullen zijn. Dit zijn ze eigenlijk vandaag al, je moet het alleen nog zien.

Bedenk voor jezelf een bepaalde periode, bijvoorbeeld de laatste paar maanden sinds januari, of eventueel de periode sinds je mama bent geworden. Kies zelf wat je wil.

In die bepaalde periode:

  1. Wat is de beste beslissing die je hebt genomen?
  2. Wat is de grootste les die je hebt geleerd?
  3. Wat is de grootste dienst die je je kind(eren) hebt bewezen?
  4. Wat is de grootste dienst die je jezelf hebt bewezen?
  5. Wat is de grootste verrassing van jezelf geweest?

Met als mooie afsluiter: heb je een geheime wens voor de komende tijd?

Laat het maar stromen!

Mijn allerbeste beslissing sinds ik mama ben? Met Mamaboost starten zodanig ik jou kan helpen!

En dit doe ik opnieuw heel concreet tijdens de webinar: “Een boost in jouw moederschap” op 6 juli om 10u. Een gratis online webinar waar ik jou de rust en de capaciteit bezorg om te doen wat jij nodig hebt. Ben jij daar klaar voor? Schrijf je in via de link hieronder!

Inschrijven!


Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen voor mij, stel ze dan hieronder in de reacties. Zit je ergens mee, en wil je samen met mij bespreken hoe ik je als mamacoach kan helpen? Stuur me dan een mail: katelijne@mamaboost.be

Ben je trouwens al ingeschreven om Mamaboost updates te krijgen in je mailbox?
Nee? Schrijf je dan snel in voor meer inspiratie en tips om er te staan als mama, en méér dan mama!

Door je in te schrijven, ga je akkoord dat ik je regelmatig heel wat nuttige, motiverende én activerende tips & leeslectuur stuur via e-mail. Uiteraard bewaak ik je privacy, je gegevens worden niet doorgegeven aan derden en je kan je op elk moment weer afmelden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Katelijne Duron

Schrijf je GRATIS in voor meer tijd, rust & energie!

Ontvang mijn gratis mini-coaching e-boek om stap per stap te gaan naar meer tijd, rust & energie!

    Mamaboost gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer