fbpx

Post

Heb jij een SOS-knop?

sos knop hulp vragen

Het was weer wat! Vorige week zondag kreeg ik het midden in het bos opeens ontzettend benauwd. Soms word ook ik nog overmand door gedachten, zorgen en piekermomenten. In het algemeen valt het best wel mee, maar toen… oooooh toen gaven ze me er serieus van langs!

Het is vooral het ondernemerschap die me er toe aanzet een hoofd vol zorgen te hebben. Net zoals het moederschap is het een hele uitdaging met de nodige ups & downs.

Zo kwam het dat ik daar midden in het bos opeens de tranen voelde opspringen, me half benauwd voelde en ik écht hulp nodig had.

Ook al raad ik je aan ‘gsm-loos’ te wandelen, ik geef toe dat ik mijn machientje meestal wel meeneem omwille van praktische redenen en in dergelijke noodgevallen komt dit dan best goed uit. Hulp vragen op zulke momenten doe ik aan één iemand. Dan bel ik naar mijn buddy, eentje die er al veel langer is dan mijn eigen man, namelijk mijn vriendin waarvan velen denken dat ze mijn zus is. Dat is ze niet – ik heb namelijk geen zus, wél twee broers, maar dat terzijde 🙂 – zij is mijn SOS-knop.

Zij weet wanneer ik bel, fysiek bel (dus geen ingesproken whatsapp bericht) dat het serieus is. Daar stond ik dan, te midden van het bos, in tranen en het deed verdomd deugd om haar te horen.

“Mama, mag het licht aan op de gang …”
– Stef Bos

Zij geeft me dat licht, als een klein kind in het donker die bang is en even geruststelling nodig heeft.

Bovendien een luisterend oor, géén advies en toch zit er ook dat ergens in verweven – omdat zij exact weet wat ik nodig heb. Zonder én met woorden.

Mijn hulplijn dus. Gosh wat ben ik dankbaar dat hulp vragen voor mij altijd een optie is! Wat ben ik dankbaar voor deze hulplijn. Voor alle hulplijnen, ik heb er wel wat – wanneer je het leest en denkt, ik ben er zo eentje: merci 🙂

Heb jij ook zo’n SOS-knop? Weet jij wie te bellen wanneer het even niet meer gaat? Weet jij evengoed wie te bellen wanneer het wél gaat? Heb jij iemand om te bellen wanneer je steun nodig hebt? Of richting, of een lach, of een schouder, of advies, of … het kan zoveel zijn. Durf je überhaupt hulp vragen?

Ik wil gerust één van je hulplijnen zijn.

Jep, als coach vervul ik deze rol ook. Ik doe het met plezier, maar niet voor iedereen. Nee… enkel voor wie bereid is te doen wat nodig is, te durven, te groeien, ..

Ik ben er voor de mama’s die ik begeleid: een coach traject is namelijk méér dan de sessies op zich. Daar tussenin gebeurt er heel wat, en dan is het belangrijk dat je een hulplijn hebt. Ook om er net voor te zorgen dat je doet wat je wil, om te geraken waar je wil.

Durf jij hulp vragen? Heb je een SOS-knop nodig? Welkom! Maar … be prepared! 😉 Het is niet voor iedereen weggelegd. Wel als jij voelt dat je de zaken wil aanpakken, dat je er voor gaat, zin hebt in verandering, zin hebt om in jezelf te duiken en om de moeder te zijn die je écht wil zijn. Maar dus ook dat je doet wat daarvoor nodig is.

Ik nodig je graag uit op de workshop ‘Krachtige handvaten voor mama’ waar je een concreet actieplan opstelt waar je verder mee aan de slag kan in je moederschap. Koop je ticket hieronder. 👇🏻

Wil je liever een vrijblijvend intake gesprek voor een individueel traject? Mail me dan op katelijne@mamaboost.be. Wetende dat dit gesprek er ook is om voor mezelf na te gaan of jij hierin past. Jep, het is langs beide kanten 🙂

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Katelijne Duron

Schrijf je GRATIS in voor meer tijd, rust & energie!

Ontvang mijn gratis mini-coaching e-boek om stap per stap te gaan naar meer tijd, rust & energie!

    Mamaboost gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer