fbpx

Post

Hoe je jouw winterdip kan omarmen!

Mamaboost blog winterdip omarmen

Het is weer zover!

25 januari, ik heb het lastig. Mijn alom bekende winterdip is er dan toch maar gekomen, ondanks de mindset om me er dit jaar niet aan te laten vangen. Laat ik maar mild zijn voor mezelf, want het is nu niet dat 2021 ‘normaal’ is ingezet.

De wereld ziet er anders uit dan we hem ooit hebben gekend: Corona, géén sneeuw, pissy weather, de VS die ook maar steeds onze huiskamer binnen sijpelt en de wereld doet beven. Allemaal externe factoren die me beïnvloeden, noch maar te zwijgen van al de zaken die wél dichtbij mezelf liggen zoals onze vier jongens, mijn relatie, ons gezin en het ondernemerschap die me ook hoogtes & laagtes laat zien, alsook mijn persoonlijke duivels waar ik net als jij tegenaan loop 😊.

Ja, het is me wel wat!

Een open oprechte vraag aan jou: wat ligt er allemaal op jouw bord en voel jij het ook?!

Een kleine pol bij de mama ’s die me volgen op Instagram gaf aan dat ik alvast niet de enige ben!

Laten we eerlijk zijn: januari & februari zijn standaard de moeilijke maanden van het jaar. De kou kruipt in je kleren, de kinderen kunnen moeilijker buiten. Planckendael & indoor speeltuinen zijn ook geen optie. Ik wou net het zwembad toch nog eens boeken, maar blijkt dat de glijbanen & speelelementen toe zijn en dan denk ik bij mezelf: “Laat maar, dan is het de moeite van al het omkleden & gedoe me niet waard precies!”.  Zie: een teken dat ik in een dipje zit!

Vorige week zag ik nog maar eens Steven van Gucht een wijselijke uitleg geven. Hij sprak er deze legendarische woorden uit:

“Dit is een moeilijke periode, dit hoort nu eenmaal bij de tijd van het jaar. Het zal nog even op de tanden bijten zijn nu. Maar dan zal het beter gaan.”

Hij had het niet over het moederschap nee, maar zijn woorden zijn hier wel exact van toepassing!

Het is inderdaad een fase:

Tip 1: bekijk het dus al een periode die passeert, het is tijdelijk.
Het zal passeren. Hoe de wereld er nu uitziet zal ook opnieuw veranderen. Alles is steeds maar opnieuw een fase.  Het doet deugd te weten dat er een einde aankomt. Wat tegelijkertijd ook helpt is mijn psychologisch trucje: ga ervan uit dat het wél nog lang duurt, op die manier zullen de krokussen opeens verrassend snel hun hoofdje laten zien.

Daarnaast zie ik wél een verandering bij mezelf wat maakt dat mijn dipje minimaal maakt:

Tip 2: ga naar buiten, no matter what! Je zal me ‘s avonds laat rond 21u30 vaak buiten vinden, ook in regen & wind. Een wandelrondje in de wijk. Het brengt mijn gedachten naar rust, het piekeren waait letterlijk weg. Je bent in beweging en ook bewust van de natuurelementen rondom je heen. Ook al is het donker: het doet écht deugd! En zonder dat je het weet popt er opeens een inzicht of idee op in je hoofd. Één voorwaarde: hou de avondklok in het oog 😉

Nog een redding:

Tip 3: leg de lat lager. Neem niet nog meer hooi op je vork, maar minder. Laat wat meer toe wat anders misschien niet mag: onze kinderen zitten al eens vaker voor de tv, ook ik zit vaker voor het scherm. Wetende dat dit nu eenmaal de donkere avonden zijn en ik visioenen heb van zomeravonden waar ons leven weer buiten tot laat in de avond zal afspelen. Of ga wat meer eten afhalen, laat het huis ontploffen en weet dat je wel een opruim-vlaag krijgt die ervoor zorgt dat je ook daar je rust weer in vindt. Laat toe dat alles wat trager gaat, ook op het werk. Dit zijn nu eenmaal ‘energie-lage’ weken, en dit is oké.

Tip 4: je bent niet alleen. Dit is er eentje dat ik voor mezelf weet, en toch blijf ik zoeken naar herkenbaarheid en bevestiging in dit gegeven. Het doet gewoonweg deugd te horen dat het méér dan normaal is. We zitten met z’n allen in hetzelfde schuitje. Wetende dat ook je kind(eren) door deze periode gaan. Ook zij mogen het lastig hebben, ook zij springen niet vol plezier de tuin in en hebben een extra zetje nodig. Ook zij sukkelen met mutsen en handschoenen en voelen de snijdende kou op de fiets wanneer ze die handschoenen dan toch maar links lieten liggen uit gemak. Jep, mildheid voor ons allen dus.

En er is nog iets héél belangrijk… Ik neem hiervoor letterlijk de woorden van een mama in de mond:

“Zelfde gevoel hier, maar door al even in coaching te zijn ben ik wel oké. Ik sta er. Maar owee, vorige week had ik een serieus dipje. Ups-and-downs, (….) , zo dankbaar voor de coaching die je aanbiedt en me de kracht geeft die ik nu zo hard nodig heb.”  

Dit brengt me tot dit

Tip 5: laat het niet te ver komen en werk aan jezelf om moeilijke momenten door te komen op een manier dat oké is, fijn is, lucht geeft. Wanneer je je écht slecht voelt of het op een andere manier wil dan hoe je vandaag de dag er staat, zoek dan hulp. De laatste weken heb ik mama’s (en trouwens ook een papa!) in begeleiding waarbij we op ons pad drastische beslissingen nemen. Beslissingen die ruimte geven om zodoende een weg in te slaan dat bij je past. Winter, lente, zomer of herfst: uiteindelijk is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat, zodat je de golven van het leven kan dragen én uiteraard gewoonweg luchtig & content kan zijn.

Ik doe niks liever dan jou hierbij te helpen. Voel jij het ook? Zegt de barometer (zie vorige artikel) diep in jou dat je verandering wil? Dat het zo niet verder kan?  Stuur me een mailtje en dan plannen we een gratis vrijblijvend gesprek. Eentje waar we samen kijken waar jij tegenaan loopt, hoe ik je kan helpen en waar ik je eveneens ondersteun te beslissen of je al dan niet verdere stappen wil nemen. Een Mamaboost traject is een beetje magie, het brengt je naar waar jij heen wil en jij neemt het mee voor de rest van je leven.

Ik deel nog graag de mooie woorden van een mama van twee kindjes die recentelijk Mamaboost mocht ervaren:

“Vooraleer ik aanklopte bij Mamaboost vond ik geen evenwicht tussen mezelf als mama en mezelf als individu, dit ook gerelateerd aan mijn gezondheidsproblemen. Het financiële, namelijk de kost van het coaching traject deed me twijfelen maar ik zat echt in een dieptepunt en besefte dat dit mij moést helpen om eruit te geraken.

Ik heb het dan toch gedaan en zag het als een investering in mezelf. Het Mamaboost-traject is iets unieks!  Achteraf gezien is het één van de beste beslissingen die ik ooit genomen heb aangaande mijn “mama zijn” en alles wat daarbij komt kijken.

Het bracht enorm veel bij me teweeg: ik heb de schrik overwonnen om mama te “zijn”. Pieker minder over het perfect willen doen/hebben. De communicatie met mijn partner is stukken beter waardoor we nu duidelijke afspraken maken wat zorgt voor een evenwicht in gezin en job. Ik leerde ook zaken “loslaten”. Alles bij elkaar heb ik evenwicht gevonden! Ik ben er trots op dat ik de stap heb durven/kunnen zetten om externe hulp te zoeken om dit evenwicht te kunnen laten plaatsvinden. Ik ben er een betere mama door geworden, ook wel een betere versie ervan en daar ben ik ontzettend fier op.

Katelijne is een heel lieve en warme persoon. Ik kon mezelf volledig openstellen, zonder geheimen. Daarenboven is Katelijne heel professioneel, noem het een mix van psycholoog, mentor, vertrouwenspersoon en daarbij ervaringsdeskundige omwille van haar eigen gezinssituatie.

Ik zou dit coaching traject vast en zeker aan andere mama’s aanraden, het is een groot geschenk voor jezelf en je kinderen !”

Wil jij dit ook? Stuur me een berichte op katelijne@mamaboost.be. Jouw eerste stapje. Boezemt het je angst in? Dit is normaal, even erdoor en ik verwelkom je met warme open armen.

PS. Wil je eerst proeven, me beter leren kennen? Op 9 februari geef ik de gratis webinar: “Een boost in jouw moederschap”

Tijdens deze webinar neem ik jou mee in de wondere wereld van Mamaboost waarbij ik de drie pijlers van Mamaboost toelicht met mijn verhaal én ook concrete tools. Daarnaast laat ik ook jou aan bod: je kan me bestoken met vragen die je me graag zou willen stellen.

Schrijf je hier in voor de webinar!


Ben je trouwens al ingeschreven om Mamaboost updates te krijgen in je mailbox?
Nee? Schrijf je dan snel in voor meer inspiratie en tips om er te staan als mama, en méér dan mama!

Door je in te schrijven, ga je akkoord dat ik je regelmatig heel wat nuttige, motiverende én activerende tips & leeslectuur stuur via e-mail. Uiteraard bewaak ik je privacy, je gegevens worden niet doorgegeven aan derden en je kan je op elk moment weer afmelden.

Pin dit bericht om later te bekijken!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Katelijne Duron

Schrijf je GRATIS in voor meer tijd, rust & energie!

Ontvang mijn gratis mini-coaching e-boek om stap per stap te gaan naar meer tijd, rust & energie!

    Mamaboost gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer