fbpx

Post

Op weg naar de toekomst die jij kiest!

Op weg naar de toekomst die jij kiest

Een week geleden kwam ik een heel mooie oprechte post tegen van een mama op Instagram. Haar woorden raakten mij, omdat ik mezelf er heel hard in herkende. Niet vandaag, wel een aantal jaren terug.

Ik hou het hier even uit respect anoniem, maar deel graag hoe mooi ze het beschrijft. Ze schrijft mama te zijn van twee, dat het moederschap haar definieert, maar dat ze verder niet goed weet hoe het verder gaat. Ze stelt zichzelf dé existentiële vraag: “Wie ben ik?”

Ze is mama, en ja ook wel partner van… , dochter en vriendin van… en daar stopt het precies zegt ze zelf. Ze schrijft te struggelen met vanalles en nog wat, zoals onverwerkte gevoelens en onverklaarbare emoties.

Zo ontzettend herkenbaar! Een vijftal jaar geleden, toen onze tweeling een paar maanden oud was, bevond ik me in een gelijkaardige situatie. De woorden “I feel you” komen dan spontaan in me op. Ik ken die plaats! Het gevoel echt wel mama te willen zijn en fier als een gieter mijn zoontjes te omarmen én tezelfdertijd het helemaal niet makkelijk hebben en niet meer te weten wie ik ben, wat me drijft en waar ik heen wil. 

Herken jij dit ook? Je wordt mama, of misschien opnieuw mama, en opeens realiseer je dat je jezelf ergens onderweg bent kwijtgespeeld. Vaak hoor ik ook de woorden: “Ik weet het allemaal niet meer zo goed”. Enerzijds heb je ontzettend veel ballen in de lucht te houden, en anderzijds ben je gewoon moe en misschien ook wel wat uitgeput. Tezelfdertijd kraakt de wereld onder Corona en dirigeert ook de US het nieuws op een manier dat je denkt: “Is dit nog allemaal mogelijk?! Waar zijn we beland?” (By the way, ik schrijf dit artikel wanneer de twee heren in de US nog steeds aan het strijden zijn en de uitslag onbekend).

Het is herfst, de dagen worden korter en donkerder, ook al schijnt de zon gelukkig wel. Je staat in je eigen wereld, in je eigen zijn en ook in alles wat daarbuiten gebeurt. Je hebt heel wat te dragen en ook je job komt er bij kijken, er is zoooooo veeeeeeel.   

Choas? Verwarring? Wie ben je? Sta jij (nog) stevig op je voetjes? Of wankel je, en zeg je: “Gosh, ik herken dit maar al te goed!” En dan heb ik nog maar 1% vermeld van wat er zich allemaal afspeelt eenmaal je mama wordt, moeder bent en waar het leven je allemaal in uitdaagt. 

Dit alles heb ik dus ook meegemaakt. En tot op vandaag pas ik de nodige strategieën toe om in de wervelwind, die soms zacht en ook hard waait, mezelf te zijn, mijn weg te kennen en op die manier de juiste beslissingen te nemen die mijn toekomst bepalen op een manier dat ik dit wil.

Het vergt tijd, energie en ook wel investering in mezelf om steeds maar opnieuw er te staan op een manier dat ik graag wil, en dat me gelukkig maakt, zodoende ook op een manier dat mijn directe omgeving hier de vruchten van plukt. 

Mijn weg daar naartoe, die jaren geleden startte, is een groot groeiproces geweest. Uitdagend én tezelfdertijd ook wel superfijn. Al mijn ervaringen, kennis & expertise die ik praktijkgewijs opbouwde heb ik vertaald in verschillende concrete stappen die jij kan volgen. Yes, ik heb dus goed nieuws! Want… trommelgeroffel… ik ben superblij en ook wel een beetje (veel) fier op mijn gloednieuw online coaching programma!! 

“Je watte Katelijne?!” Ja zeker, een coaching programma dat jij van thuis uit kan volgen, op je eigen tempo met als doel dat jij hele concrete stappen zet zodanig jij je eigen toekomst bepaalt. Namelijk JOUW toekomst! Eentje dat bij jou past en jezelf gelukkig maakt. En je toekomst begint reeds nu, morgen, overmorgen en die gaat door op lange termijn. 

Ben je benieuwd hoe het eruit ziet? Ga alvast kijken op volgende link. Het programma wordt eind november gelanceerd, ik hou je sowieso op de hoogte!  Moest je toch al vragen hebben, concrete interesse – stuur me een mailtje op katelijne@mamaboost.be

Of wil je al wat proeven? Dan nodig ik je uit op de virtuele workshop “Krachtige handvaten voor mama” dat doorgaat op donderdagavond 19 november om 20u – 22u. Voor 25€ zet je jezelf alvast in beweging, leer je me beter kennen en kan je al wat proeven wat het online coaching programma voor jou kan betekenen. Wil je erbij zijn? Stuur me een mailtje op katelijne@mamaboost.be waarna ik je inschrijving bevestig. Tot dan?!


Ben je trouwens al ingeschreven om Mamaboost updates te krijgen in je mailbox?
Nee? Schrijf je hier dan meteen in voor inspiratie, tips & inzichten om er te staan als mama, en zoveel meer!

Door je in te schrijven, ga je ermee akkoord dat ik je wekelijks mag inspireren in je mailbox. Maak je geen zorgen, ik ga je niet spammen, en je kan je op elk moment afmelden 😉

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Katelijne Duron

Schrijf je GRATIS in voor meer tijd, rust & energie!

Ontvang de drie-daagse coaching video's in je mailbox, om stap per stap te gaan naar meer tijd, rust & energie!

    Mamaboost gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer