fbpx

Post

Hoe ‘golfballen’ zorgen voor meer evenwicht

Hoe golfballen zorgen voor meer evenwicht

Dag iedereen!

Het is alweer een hele poos geleden. Ja, ik moet toegeven, ook ik worstel hard met werken én kinderen in huis. Vandaar dat een artikel schrijven wel eens vertraging oploopt. Toch prijs ik me ontzettend gelukkig dat ik Mamaboost kan blijven doen. Ook al is dit verre van evident!

Ten eerste verlopen de sessies virtueel, wat heel goed gaat. Maar ergens verlang ik toch opnieuw naar de coaching momenten in het bos. Dat de deurbel weer mag gaan en ik mama’s in een gezellige, huiselijke sfeer mag ontvangen.

Ten tweede lopen er hier vier kinderen rond. Vier levendige jongens, en dat is licht uitgedrukt … Zij beleven de tijd van hun leven! Ik ook wel een beetje, maar laat ik toegeven dat ik me toch wel beperkt voel in wat ik wil uitdragen in de wereld met Mamaboost. Dit is ook waar dit artikel over gaat: namelijk golfballen … 

In de laatste acht weken heb ik de essentie van mezelf mogen ervaren. En ik niet alleen, ik hoor en zie het ook rondom mij. Op één of andere manier brengt Corona de puurheid, de basis van wat in jou leeft naar boven. Ook waar je tegenaan loopt, wat moeilijk voor je is en wat je belangrijk vindt in het leven.   

Voor mezelf heb ik nogmaals ontdekt dat ik de nabijheid van de kinderen ontzettend belangrijk vind. Ik zou nooit meer een job kunnen doen die me beperkt in de flexibiliteit die ik heb om voor hen aanwezig te kunnen zijn.

Daarnaast heb ik nog meer dan ooit de natuur ontdekt. Elke dag gaan we wel ergens heen, de nabijheid ontdekken met de fiets of te voet. Ontdekken, nog zoiets. Hoe klein dan ook: het zit in mij, en het maakt me blij. 

Laat me dus niet knutselen, gezelschap spelletjes spelen of bakken. Nee, help!!!! Daarnaast stroomt ook Mamaboost in me verder, virtueel of niet. Welke manier dan ook, het maakt niet uit. Ik blijf mama’s supergraag helpen, ondersteunen en inspireren via het coachen, webinars, Instagram Live’s, … 

Er is steeds een weg, een passie krijg je niet zomaar klein. Daarnaast is er rust en onthaasting over me nedergedaald. Ook dit is iets wat me voordien niet lukte. Ik kwam meer dan ooit tot de ontdekking wat mijn ‘golfballen’ zijn.  

“Golfballen katelijne?! Een nieuwe sport ontdekt?!!”  

Héhé, nee dus ?. Dit alles vergelijk ik graag met de ‘golfballen’ in je leven. Even een oefeningetje: stel je hebt een bokaal, een aantal golfballen, knikkers, muntjes, kleine steentjes en ook nog water. Wanneer ik je vraag: probeer alles eens in de bokaal te steken?  

Dan zal je hoogstwaarschijnlijk eerst met de kleine steentjes starten, de knikkers, muntjes. Op het einde krijg je er misschien nog wel één golfbal bij. Maar dan begint het water te overstromen, en liggen er nog ballen naast je bokaal: “Niet alles past erin?!”.

Toch wel, alles kan perfect in de bokaal passen! De sleutel zit in de bokaal eerst met je golfballen te vullen, daarna pas de knikkers, muntjes enzovoort.  

De golfballen staan symbool voor de zaken die voor jou belangrijk zijn. Deze moet je eerst in de bokaal steken, voordat je je leven opvult met ander zaken zoals de knikkers, muntjes, kleine steentjes zijn en alles wat in de weg staat om te doen wat JIJ echt wil. Wat voor JOU belangrijk is, wat jou oplaadt, voedt, energie geeft en gelukkig maakt. 

Dé vraag aan jou vandaag is dus: wat zijn jouw golfballen? 

Ben je bewust van wat jij effectief in je leven wil? Een grote vraag, maar hou het eenvoudig. Zoek het niet te ver. Bijvoorbeeld wil je na Corona ook nog zoveel bewegen als je nu doet. Je hebt misschien de fiets ontdekt en wil dit verder zetten. Wel, dan is dit een golfbal! 

Misschien ben je halftijds werkloos en ervaar je de rust en tijd voor jezelf, waardoor je denkt misschien op termijn minder te werken. Of net het omgekeerde? Je mist je werk ontzettend. Of je hebt ontdekt wat je supergraag doet en je wil er weer invliegen? Ook mooi! Dan weet je dat jij zelf weer ten volle aan de slag wil en je leven daarrond graag organiseert op een manier dat werkbaar is.

Dus identificeer jouw golfballen. Datgene wat belangrijk is voor je. Zoek de kern, geen 20 dus, tussen de 5 en 8 is al een mooi aantal. 

Neem een blad papier en pen ze even neer. Voor elke golfbal geef je jezelf een score van 0-10. Namelijk in welke mate deze golfbal al tijd en ruimte van je krijgt. Bekijk het ook naar de toekomst toe, niet enkel tijdens de lock-down – ook nadien.  

Bekijk nu wat jij kan doen om elke golfbal volwaardig een plaats te geven in je leven, zodanig de kleinere stenen en muntjes de plaats niet inpikken. Wat gaat goed en kan je zo behouden? Wat kan anders en waar dient er nog iets voor te gebeuren?  Je ziet het al, er ontstaat en prachtig actie-plannetje. Volledig op maat gemaakt, door jou en voor jou.  

De laatste stap is uiteraard de moeilijkste, namelijk je acties uitvoeren!  Jep, niet evident, maar toch! Bij deze geef ik de symbolische ‘shot onder je kont’ : ). Doen dus!   

Veel succes! Bij deze heb ik net voor mezelf een golfbal plaats gegeven, namelijk even bezig zijn met Mamaboost. Golfbal 2 komt eraan: een fietstochtje maken met de jongens. Topdagje vandaag ;).  En nee hoor, dit lukt me niet altijd. Er zijn hier dagen dat ik werkelijk ZOT word!! Dat hoort er ook bij, zolang je je golfballen maar niet uit het oog verliest! 

Heb je vragen, bedenkingen?  Of wil je graag wat extra hulp, coaching die bij jou past? Het kan virtueel momenteel! Net zoals altijd is het niet ‘zomaar’ babbelen. Dit wil zeggen dat we actief aan de slag gaan, dit is meer dan praten. Ook al zit jij bij jou thuis, en ik aan de andere kant van het scherm. Ondertussen heb ik ontdekt dat er heel wat mogelijk is.

Benieuwd, klaar voor een stap? Geef me een seintje en we boeken eerst een intake-gesprek in, vrijblijvend, waarbij we kijken op welke manier ik je kan helpen. Hartelijk welkom! 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Katelijne Duron

Schrijf je in voor het mini-coaching traject!

* indicates required

Mamaboost mag mij regelmatig tips & leeslectuur sturen.

Je kan je altijd uitschrijven door op de 'unsubscribe' link te klikken in onze e-mails. Voor onze Privacy verklaring kan je terecht op de Mamaboost website

Mamaboost gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer