Post

Mama, geef wat kleur aan het leven!

4 tips voor meer kleur in je leven mamacoach

Vandaag eens een kort, luchtig en vooral verfrissend kleurrijk artikel!  

Het was ergens in het eerste kleuterklasje van ons oudste zoontje dat ik voor het eerst van Elmer de lapjesolifant hoorde. De klas hing vol met ingekleurde olifanten en ons zoontje kwam er fier mee naar huis. Tot op vandaag, hangt Elmer nog steeds te schitteren in zijn kamer. Elmer is het toonbeeld van fleurigheid, vrolijkheid en kleur!  

En net dit kan wel tellen zo mid maart, wanneer we de donkere periode echt wel spuugzat zijn. En oooh ja, ik ben een optimist in hart & nieren, zagen doe ik niet graag … maar zo begin maart begint het ook bij mij wel te pieken!!! Als mama moet je er op één of andere manier altijd wel staan, nochtans is ons vatje zo na de wintermaanden ook wel ergens (extra?) leeg. 

We missen heel wat waardoor we ons ook wel neerslachtig kunnen voelen: waaronder vitamine D, het warm zonneke in ons gezicht en gewoonweg groen fris gras waar we met onze blote voetjes in kunnen rond paraderen. Dit doet met denken aan het artikel dat ik schreef i.v.m. blote voeten, zeker eens lezen! Maar wat we vooral missen hier in Belgenland? Dat is kleur!!!

Ik herinner me vele jaren geleden dat een Oostenrijkse vriendin me op een dag zei:

“Katelijne, draag eens wat meer kleur! Altijd maar dat zwart, en grijs enzo. Je mag de mensen echt wel een beetje choqueren!” En dit bedoelde ze positief: namelijk opvrolijken dus, ze had zelf een heel flashy roze bril op de neus.

We spreken over 20 jaar terug, en nu nog steeds wanneer ik rond kijk zie ik zoveel donkere kleuren. Zwarte jassen, grijze truien, donkere broeken, ….gelukkig brengen de witte sneakers wat “kleur” in beeld alsook de kleuterklas waar ik af en toe eens binnen piep; op zoek naar een portie kleur! 

Enfin, waar ik naar toe wil? Enkele jaren terug heb ik beslist voor mezelf om meer kleur te dragen. Het heeft een positief effect op mezelf én ook op mijn omgeving. Tot op vandaag krijg ik daar vaak een verrassende fijne opmerking over. Ook onze kindjes lopen er wel vaak kleurrijk bij. Vooral in de donkere maanden brengt dit onbewust vrolijkheid, fleurigheid en plezier in het leven. De neerslachtigheid wordt op een fijne manier een beetje een halt toegeroepen. En wie wil dit niet? Zeker als mama, misschien wel als heel prille mama kan dit tellen. Vrolijkheid en daardoor ook luchtigheid binnen brengen zonder dat we er veel voor hoeven te doen!  

Dus voilà, bij deze een pleidooi om als mama vrolijkheid te scheppen op een hele leuke manier, namelijk kleur in je leven. Hoe doe je dit? Heel simpel met deze 4 tips om meer kleur in je leven te brengen!

Draag kleur! 

Wanneer je kleren koopt, ga dan heel bewust op zoek naar kleur. Ik ben vorige week even gaan shoppen, en dat bleek alvast geen probleem te zijn. De mode heeft wel wat kleur in zich momenteel! Er is misschien wel wat moed voor nodig, maar het brengt zoveel teweeg! 

Laat je kindjes ook kleur dragen 

Wit, roomkleurig, donker… NEE! Durf het anders te doen! Onze kindjes dragen bijvoorbeeld fel groene, gele en rode mutsen. Ziet er soms wel koddig uit, en ja, het past misschien allemaal niet bij een. Wat maakt het uit? Zoek het kind in jezelf op, en laat je kindjes net zoals Olifant Elmer fleurigheid uitstralen ? .  

Draag rood 

Deze tip kon je al eens vinden in een vorig artikel, rood is de kleur van de aarde. Zonder al te zweverig te klinken zorgt dit er voor dat je je steviger en sterker voelt. Ga je binnenkort solliciteren? Draag maar een krachtige kleur. Het geeft opnieuw een ontzettend positief effect op jezelf en de mensen in je omgeving. 

Doe eens zot!

Tsjach, daar komt het misschien wel op neer. Durf het grijze van je af te schudden, doe eens zot! Probeer eens iets anders dan je gewend bent, breng kleur in leven, letterlijk! Ongeveer twee jaar geleden hebben wij zelfs gele zetels gekocht, voor één of ander reden maakt me dit ook gelukkig. Niet dat ik je vraag je interieur te gaan veranderen, maar het komt op hetzelfde neer. Durf! Wijk eens af van de standaard en zie wat het met je doet. 

Want op die manier… krijgt je leven letterlijk, en dus ook figuurlijk kleur. Point. Meer heb ik eigenlijk niet te zeggen. Momenteel heb ik trouwens een lekker fris groene trui aan! Loop maar naar je klerenkast, en kijk eens hoe die eruit ziet, morgen een kleurtje? Succes! ? 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Katelijne Duron

Mamaboost gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer