fbpx

Post

Mama, geef wat kleur aan het leven!

4 tips voor meer kleur in je leven mamacoach

Vandaag eens een kort, luchtig en vooral verfrissend kleurrijk artikel!  

Het was ergens in het eerste kleuterklasje van ons oudste zoontje dat ik voor het eerst van Elmer de lapjesolifant hoorde. De klas hing vol met ingekleurde olifanten en ons zoontje kwam er fier mee naar huis. Tot op vandaag, hangt Elmer nog steeds te schitteren in zijn kamer. Elmer is het toonbeeld van fleurigheid, vrolijkheid en kleur!  

En net dit kan wel tellen zo mid maart, wanneer we de donkere periode echt wel spuugzat zijn. En oooh ja, ik ben een optimist in hart & nieren, zagen doe ik niet graag … maar zo begin maart begint het ook bij mij wel te pieken!!! Als mama moet je er op één of andere manier altijd wel staan, nochtans is ons vatje zo na de wintermaanden ook wel ergens (extra?) leeg. 

We missen heel wat waardoor we ons ook wel neerslachtig kunnen voelen: waaronder vitamine D, het warm zonneke in ons gezicht en gewoonweg groen fris gras waar we met onze blote voetjes in kunnen rond paraderen. Dit doet met denken aan het artikel dat ik schreef i.v.m. blote voeten, zeker eens lezen! Maar wat we vooral missen hier in Belgenland? Dat is kleur!!!

Ik herinner me vele jaren geleden dat een Oostenrijkse vriendin me op een dag zei:

“Katelijne, draag eens wat meer kleur! Altijd maar dat zwart, en grijs enzo. Je mag de mensen echt wel een beetje choqueren!” En dit bedoelde ze positief: namelijk opvrolijken dus, ze had zelf een heel flashy roze bril op de neus.

We spreken over 20 jaar terug, en nu nog steeds wanneer ik rond kijk zie ik zoveel donkere kleuren. Zwarte jassen, grijze truien, donkere broeken, ….gelukkig brengen de witte sneakers wat “kleur” in beeld alsook de kleuterklas waar ik af en toe eens binnen piep; op zoek naar een portie kleur! 

Enfin, waar ik naar toe wil? Enkele jaren terug heb ik beslist voor mezelf om meer kleur te dragen. Het heeft een positief effect op mezelf én ook op mijn omgeving. Tot op vandaag krijg ik daar vaak een verrassende fijne opmerking over. Ook onze kindjes lopen er wel vaak kleurrijk bij. Vooral in de donkere maanden brengt dit onbewust vrolijkheid, fleurigheid en plezier in het leven. De neerslachtigheid wordt op een fijne manier een beetje een halt toegeroepen. En wie wil dit niet? Zeker als mama, misschien wel als heel prille mama kan dit tellen. Vrolijkheid en daardoor ook luchtigheid binnen brengen zonder dat we er veel voor hoeven te doen!  

Dus voilà, bij deze een pleidooi om als mama vrolijkheid te scheppen op een hele leuke manier, namelijk kleur in je leven. Hoe doe je dit? Heel simpel met deze 4 tips om meer kleur in je leven te brengen!

Draag kleur! 

Wanneer je kleren koopt, ga dan heel bewust op zoek naar kleur. Ik ben vorige week even gaan shoppen, en dat bleek alvast geen probleem te zijn. De mode heeft wel wat kleur in zich momenteel! Er is misschien wel wat moed voor nodig, maar het brengt zoveel teweeg! 

Laat je kindjes ook kleur dragen 

Wit, roomkleurig, donker… NEE! Durf het anders te doen! Onze kindjes dragen bijvoorbeeld fel groene, gele en rode mutsen. Ziet er soms wel koddig uit, en ja, het past misschien allemaal niet bij een. Wat maakt het uit? Zoek het kind in jezelf op, en laat je kindjes net zoals Olifant Elmer fleurigheid uitstralen ? .  

Draag rood 

Deze tip kon je al eens vinden in een vorig artikel, rood is de kleur van de aarde. Zonder al te zweverig te klinken zorgt dit er voor dat je je steviger en sterker voelt. Ga je binnenkort solliciteren? Draag maar een krachtige kleur. Het geeft opnieuw een ontzettend positief effect op jezelf en de mensen in je omgeving. 

Doe eens zot!

Tsjach, daar komt het misschien wel op neer. Durf het grijze van je af te schudden, doe eens zot! Probeer eens iets anders dan je gewend bent, breng kleur in leven, letterlijk! Ongeveer twee jaar geleden hebben wij zelfs gele zetels gekocht, voor één of ander reden maakt me dit ook gelukkig. Niet dat ik je vraag je interieur te gaan veranderen, maar het komt op hetzelfde neer. Durf! Wijk eens af van de standaard en zie wat het met je doet. 

Want op die manier… krijgt je leven letterlijk, en dus ook figuurlijk kleur. Point. Meer heb ik eigenlijk niet te zeggen. Momenteel heb ik trouwens een lekker fris groene trui aan! Loop maar naar je klerenkast, en kijk eens hoe die eruit ziet, morgen een kleurtje? Succes! ? 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

1 reactie op “Mama, geef wat kleur aan het leven!”

 1. Hey Katelijne

  Ik ben bij jou geweest vorig jaar, maar startte geen sessies op door de kostprijs. Misschien herinner je me nog. Mijn naam is Lizzy, mama van twee meisjes, kort op elkaar, 19 maanden verschil. Ik had heel veel pijn en er werd niets gevonden medisch gezien. Pijnlijke regio was schaambeen, sacro iliacale gewrichten, liezen, heupen, eigenlijk gehele bekkenregio. Hier bovenop had ik heel veel last van urineverlies (was ook weer normaal na de zwangerschappen, want die je bekkenbodem oefeningen maar!! … maar die deed ik, elke dag).

  Ik heb verschillende artsen gezien. Ik kreeg daar zaken te horen als afvallen, core stability training, fibromyalgie, centrale sensitisatie, postnatale depressie, “er is ook veel gebeurd in die regio”. Ik bezocht mijn huisarts soms twee keer per week, een fysisch geneesheer maandelijks, een reumatoloog (want dit werd ook eens gedacht), orthopedist, veel kine sessies, twee urologen… heel dit “spelletje” duurde van 7/5/18 (Fleur geboren) tot 5/7/19 (dag van consultatie bij orthopedist).

  Ik dacht dat ik gek was en zat zo ver dat ik er bijna een einde aan gemaakt had. Mijn leven was (en is) zo enorm zwaar. Uiteindelijk alles gezegd tegen andere huisarts. Deze stelde zich de vraag of er al eens medische beeldvorming was uitgevoerd van mijn bekken… en nee hoor, daar had niemand aan gedacht!!!

  Bleek dat mijn schaambeen na bevalling te ver was blijven open staan, door steeds overbelasting (want ja, ik was lekker gepusht om veel te bewegen “door de pijn heen”), is schaambeen aangetast, vol osteofyten, cysten, afgebroken, vervormd. Alsook sacro iliacale gewrichten.

  Na infiltratie schaambeen waren klachten weg. Die werkte jammer genoeg maar 3-4 weken. Er werd besloten om schaambeen te fixeren met twee platen. Dit is nu gebeurd, vijf maanden geleden. Ik ben nog steeds op de sukkel, nog steeds pijn schaambeen en si gewrichten. Al twee infiltraties gehad. Enkel kine zou nog kunnen helpen, verder geen garanties…

  Afin, van waar mijn verhaal… ik wil dat dit niemand meer overkomt…

  Ik ben destijds bij jou terechtgekomen, mss nog mama’s met zulke klachten. Heel misschien helpt het 1 iemand.

  Veel succes verder.
  Groetjes
  Lizzy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Katelijne Duron

Schrijf je in voor het mini-coaching traject!

* indicates required

Mamaboost mag mij regelmatig tips & leeslectuur sturen.

Je kan je altijd uitschrijven door op de 'unsubscribe' link te klikken in onze e-mails. Voor onze Privacy verklaring kan je terecht op de Mamaboost website

Mamaboost gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer