fbpx

Post

Aandacht voor wat goed gaat.

Thumbs up 2

Niet lang geleden mocht ik gaan luisteren naar Stef Bos. Stef Bos… een zanger die me als kind enorm mocht bekoren. Ik kende al zijn liedjes uit mijn hoofd, prachtig vond ik zijn stem en ook zijn teksten – ook al was ik toen nog maar een kind, het raakte me wel op één of andere manier. Toen ik hoorde dat hij – dé man die ik ergens wel was vergeten – naar Zemst kwam liet ik er geen gras over groeien. Boeken die handel!  Samen met een topdame stranden we om 20u30 in de Melkerij, verwonderd keken we wat rondom ons heen… wij zagen er verdacht jong uit, we trokken de gemiddelde leeftijd toch wel een beetje omlaag.

Maar…de voorstelling was prachtig: puur, enkel en alleen de zanger en zijn piano, ongelofelijk goed. Ergens tussen al zijn wijsheid & schoonheid door pikte ik deze zin op: “ik kan niet slapen, want de wereld is zo mooi”. Prachtig toch?! Wij mama’s, en ook papa’s uiteraard, kunnen vaak niet slapen – al is het omdat de kindjes ons wakker houden én nog vaker omdat we piekeren: onze gedachten stroom die maar niet wil stoppen. Vaak denken we dan aan de dingen die niet al goed gaan, we piekeren ons soms suf over dingen die het helemaal niet waard zijn. Dus dacht ik zo, laten we eens bewust stil staan bij de dingen die wél goed gaan én mooi zijn!  En zodoende was mijn artikel geboren :

“Aandacht voor wat goed gaat”: hoe doe je dit heel bewust zodanig je s’avonds lekker inslaapt door de gedachte aan al het mooie om je heen. Ik deel vandaag graag met jullie een heel concrete oefening waar je zelf mee aan de slag kan. Deze oefening haal ik af en toe bij het coachen naar boven, het doet wonderen:

Aan de slag:

Neem een blad papier, maak een grote kader (dit kan de omranding van het blad zijn). Teken in het midden van het kader een vlek. Deze vlek staat symbool wat voor jou momenteel moeilijk gaat. Dit kunnen slapeloze nachten zijn, twijfels die je hebt, het kan zijn dat je last heb van je lichaam en daardoor niet alles kan doen wat je zou willen doen. Misschien ben je de weg een beetje kwijt of heb je het gewoonweg ontzettend druk en snak je naar adem. Voor de ene mama ziet het er anders uit dan de andere en toch zijn het heel herkenbare zaken. Het mag er allemaal zijn, dit is meer dan normaal. Teken jouw vlek zo groot en zo klein naargelang jij voelt dat deze moet zijn. Het doet al deugd om er even bij stil te staan en te weten dat je niet de enige bent én dat je hiervoor ook hulp kan inroepen uiteraard (je weet me te vinden ;))

Maar… hier en nu, op dit moment gaan we bovenal bekijken wat wél goed gaat…. Want buiten de vlek is er nog heel wat wit!! Ga na voor jezelf wat in de witte zone hoort: teken, of schrijf wat er heel goed gaat, waar je blij mee bent, wat je kalmte geeft, waar je gelukzalig bij voelt, waar je je voldaan bij voelt.  Wat gaat er wél heel goed, waar ben je fier op?

Er zit heel wat in het witte stuk, sta daar even bij stil en omarm echt wat goed gaat. Daar mag je fier op zijn.  Kijk er naar. Laat het tot je doordringen. Zeg het en vertel het eens luidop aan je partner, je vriendinnen,  of eender wie daarbuiten. Door stil te staan bij wat goed gaat, krijg je automatisch een energie boostje, je wordt er gewoonweg blij van. Wij mama’s zijn soms heel hard voor onszelf en vergeten wat we allemaal doen & wat goed gaat. Je hiervan bewust zijn maakt een wereld van verschil!

Als afsluiter: denk dan ook even aan Stef Bos – “ik kan niet slapen want de wereld is zo mooi”. Dit zet alles in een ander daglicht, probeer het maar eens uit, zie eens wat dit met je doet – of zoek het liedje even op!  En uhm…als je niet kan slapen van al die schoonheid en enthousiasme, don’t blaim me! 😉

En zoals steeds: heb je graag wat hulp, is jouw vlek heel groot en heb je er echt last van? geef me een seintje op katelijne@mamaboost.be. Ik hoor je graag!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Katelijne Duron

Schrijf je in voor het mini-coaching traject!

Ontvang je de Mamaboost mails al & wil je deelnemen aan het Mini-Coaching Traject? 
Stuur me dan een mailtje!

* indicates required

Mamaboost mag mij regelmatig tips & leeslectuur sturen.

Je kan je altijd uitschrijven door op de 'unsubscribe' link te klikken in onze e-mails. Voor onze Privacy verklaring kan je terecht op de Mamaboost website

Mamaboost gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer