Post

Moederrouw: daarom is het niet allemaal roze!

video_groeimelk voor mama

Vele mama’s voelen zich niet op en top gelukkig wanneer ze een kindje krijgen, wat is er aan de hand? Ik vertel het je!

Voor sommige mama’s gaat het allemaal vanzelf, voor sommige mama’s bestaat de bewuste roze wolk. Om positief jaloers op te zijn denk ik dan! Voor mij is het een ander verhaal geweest: drie bevallingen, vier kindjes op de wereld gezet en verschillende kleuren wolken gezien: van een beetje roos, naar grijs, naar af en toe ook wel zwart, weer wat roos, rood, enfin… het was een mix van vallen en opstaan, huilen en blij zijn, me slecht voelen en twijfelen, tevreden zijn en toch voelen dat niet alles klopt zoals ik zou willen.

Ondertussen heb ik geleerd dat ik niet de enige ben, dat het normaal is om je niet helemaal top en goed in je vel te voelen na het krijgen van een kindje. Meer dan 60% van de mama’s hebben het moeilijk na de geboorte van hun baby’tje. De mama’s voelen zich niet goed in hun vel, hebben gemengde gevoelens: dit kan angst zijn, schuldgevoelens, of zich depressief voelen. Mama’s kunnen de controle verliezen en ook het gevoel hebben dat ze falen als moeder, ook al is dit helemaal niet zo.

Wat is er dan aan de hand?
Er bestaat zo iets als “moederrouw”. Dit begrip heb ik zelf maar een aantal maanden geleden ontdekt en was een echte openbaring voor me. Ik heb me bijgeschoold als Postpartum Consulent bij Lieve van Weddingen waar ik over moederrouw leerde. Daar kon ik eindelijk zeggen: “ach zo! oef! dit is het dus?! moederrouw!”.

Ben je benieuwd wat mij heeft geholpen? In deze video leg ik je uit wat moederrouw is, gegarandeerd gaat er ook bij jou een lichtje branden!

PS er is een klein foutje ingeslopen: voor de heel aandachtige kijker, iets met verticale & horizontale as ;-). ach! we moeten niet perfect zijn 🙂

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Katelijne Duron

Mamaboost gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer